Öğrenciler Karnelerini Aldı, Yarıyıl Tatili Başladı

Türkiye'de, 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatili başladı.

Karnesinde düşük notu bulunmayan öğrenciler, 15 günlük yarıyıl tatilini kitap okuyarak, zayıf notu bulunanlar ise eksiklerini gidermek için ders çalışmayı planlıyor. Samsun’un İlkadım ilçesi Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda, diğer okullarda olduğu gibi karne sevinci yaşandı. Sabahçı olan ortaokul öğrencileri, karnelerini alarak evlerinin yolunu tuttu. Sivil kıyafetleri ile okula gelen öğrenciler, karne almadan önce öğretmenlerinin tavsiyelerine uyma sözü verdi. Sınıf öğretmenleri, öğrencilerine yarıyıl tatilinin tamamını eğlenerek geçirmemelerini tembihledi. Günde en az 10 sayfa kitap okuma ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri için derslerine göz atmalarını öneren öğretmenler, notları düşük öğrencilere ise ders çalışmak için tatilin önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin tavsiyeleri ardından öğrenciler, karnelerini aldı. Hemen notlarına göz atan öğrencilerden derslerinin hepsi ‘5 veya pekiyi’ olanlar sevindi, bir iki dersinde ‘4 veya iyi’ olanlar ise üzüldü. Tatilde ne yapacaklarının bilincinde olan öğrenciler, tüm öğrencilere tatilde kitap okuma, ders çalışma ve oyun oynamalarını önerdi. Sınıftaki davranışlarından dolayı onur belgesine layık görülen ve başarılı olan öğrenciler, güzel karneleri sebebiyle velilerinden hediye beklediklerini kaydetti.

Gazipaşa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ceylan Keskin, “Ben de onur belgesi aldım. Aslında aldığım notlardan bazıları düşüktü. Onları düzeltmek için çalıştım. Öyle de oldu. Tatilde, eksik olduğunu düşündüğüm derslerime çalışacağım sonra da dinleneceğim. Ailemden de hediye beklemiyorum. Çünkü onların sevgisi yetiyor bana.“ dedi.

Okul öğrencilerinden Ömer Faruk Çetinkaya ise tatilde kitap okumayı, dinlenmeyi, oyun oynamayı ve çalışmayı planladığını söyledi.

Çetinkaya, “İkinci dönemde yine çalışacağım, oynayacağım ama kitap okumayı ihmal etmeyeceğim. Diğer arkadaşlarım da inşallah benim gibi düşünüyordur. Onları da tebrik ediyorum. İyi bir başarı gösterdiler. Onlara da çok iyi bir tatil diliyorum.” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yeni eğitim modeli olan 4+4+4 sisteminin ilk öğrencileri olan 1. sınıflar ise karnelerine öğleden sonra kavuşacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile