Ögrenciler Kendi Ekmeklerini Pisirecek

Ögrenciler Kendi Ekmeklerini Pisirecek

Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan 81 ilde baslatilan meslek liselerine ekmek fabrikasi kurulumu projesi Mus’ta da hayata geçirildi.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen proje çerçevesinde Mus Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan ekmek fabrikasinda ögrenciler kendi ekmeklerini kendileri pisirecek. Ilk ekmeklerin pisirildigi ekmek fabrikasinda Ögrenciler teorik derslerin yaninda pratik yapma sansida yakaliyor. Yiyecek-içecek bölümü ögretmenleri ve usta ögreticiler gözetiminde ögrencilerin çalistigi ekmek fabrikasinda üretilen ekmekler kent genelinde tasimali egitim yapan ve pansiyonlarda kalan ögrenciler için kullanilacak. Yiyecek-Içecek Bölümü Alan Sefi Gurbet Bakir, kurulan ekmek fabrikasinda ögrencilerin kendi gözetimlerinde çalistiklarini belirterek, “Firinimiz faaliyete basladi.

Usta ögretici, alan sefi ve atölye sefi ile beraber simdilik kendi pansiyonumuzda kalan ögrenciler için ekmek üretiyoruz. Faaliyetlerimizi artirarak il genelinde tasimali egitim ve pansiyonlu okullarda kalan ögrencilerimiz için ekmek, pasta, pogaça ve simit çikaracagiz. Ürünlerimizi el degmeden hijyenik bir ortamda üretiyoruz” dedi.



“Ögrencilerimiz rahatlikla is bulabilirler”

Mezun olan ögrencilerin yurt içi ve yurt disinda rahatlikla is bulabileceklerine deginen atölye sefi Eda Akkus ise “Burada kurmus oldugumuz unlu mamuller ekmek fabrikasinda gönüllü ögrencilerimiz çalisiyor. Teorik derslerin yaninda burada uygulamali olarak ögrenerek pratik yapiyorlar. Ögrencilerimiz buradan mezun olduktan sonra isletmelerde rahatlikla çalisabiliyorlar. Yurt içi ve yurt disinda rahatlikla çalisabilen ögrencilerimiz isterlerse kendiislerini de kurabilirler” ifadelerini kullandi.

Yiyecek-Içecek Bölümü 11’inci sinif ögrencisi Hivdanur Varak, hocalarinin kendilerini burada hayata hazirladiklarini ifade ederek, "Okulumuzun açtigi unlu mamuller firininda egitim görüyoruz. Hocalarimiz bizi hayata hazirliyor. Mezun olduktan sonra is bulma imkânimiz var” seklinde konustu.



“Bizde artik ekmek üretebiliyoruz”

Yiyecek-Içecek Bölümü 11’inci sinif ögrencisi Berivan Ögüt ise sunlari söyledi:

“Burada kendi ekmegimizi kendimiz üretiyoruz. Ilk olarak bir aylik süreç geçirdik. Bu süreçte hocalarimiz bize isi ögretti. Su an kendimiz ögrendik. Biz de artik ekmek üretebiliyoruz. Ben pansiyonda kaliyorum. Burada ürettigim ekmegi pansiyonda yiyorum. Biz burada bütün yemekleri ögreniyoruz. Pasta yapmayi, soguk-sicak yemekleri ve ana yemekleri ögrendik. Firinlarda kadin görmek istiyoruz. Firinlarda kadinlar da çalissin.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile