Öğrenciler Nasa’yı İnceledi

Öğrenciler Nasa’yı İnceledi

Fen ve Teknoloji dersi etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler, NASA teknolojisini inceledi.

TED Malatya Koleji tarafından yapılan açıklamada, “ Gezide, 'NASA: A Human Adventure' sergisini beğeniyle gezen öğrenciler; orijinal uzay mekikleri, astronot kıyafetleri ve uzay yolculuklarında tüketilen yiyecekler gibi pek çok parçayı görerek grup rehberimizin anlattıklarını dikkatle dinledi.

Uzay teknolojisi tarihinin geçmişten günümüze bir yansıması olarak nitelenen sergide TED’liler insanlık tarihinin ilk ve tek ay yolculuğunda kullanılan uzay mekiğini yakından görerek geleceğe dair ufuklarını da genişletti. Aynı zamanda sergi alanındaki uzay simülatörü sayesinde bir mekiğin kalkış ve iniş anındaki yer çekimi değişimini vücutlarında hissetme şansı buldular” ifadeleri kullanıldı.

Gezinin ikinci durağı olarak İstanbul Akvaryum incelemesi yapan TED öğrencileri, Türkiye’nin ilk ve tek tematik akvaryumunda coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yaptı. Antartika’dan Amazon Ormanlarına; Çanakkale’den Cebeli Tarık Boğazı’na kadar birçok mekân ve birbirinden farklı binlerce balık türünü izleyen öğrenciler, Avrupa’nın en büyük interaktif labirenti olan “Amazon Ormanlarından Kaçış” ve 5D sinema ile eğlenip bol bol fotoğraf çektirdi, serbest etkinlik anlarında ise yemek ihtiyaçlarını giderip gönüllerince alış veriş yaptılar.

Açıklamada, organizasyonda emeği geçen Müdür Yardımcısı İsmail Özçelik, Fen Bilimleri Zümre Başkanı Çiğdem Özdemir, Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Serhat Demir ve İngilizce Öğretmeni Anita Tjan’a teşekkür edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile