Ögrenciler Okulda Teorik Olarak Ögrendikleri Bilgileri Sahada Uygulama Imkani Buluyor

Ögrenciler Okulda Teorik Olarak Ögrendikleri Bilgileri Sahada Uygulama Imkani Buluyor

Malatya Inönü Üniversitesi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi(TOBB) Malatya Genç Girisimciler Kurulu arasinda ‘Kariyer Planlama’ is birligi protokolü imzalandi.

Imzalanan isbirligi protokolüne göre ‘Kariyer Planlamasi’ dersi gören ögrenciler ile sektörde öncü isler yapan is adamlari arasinda iletisim saglanacak ve ögrenciler teorik dersleri uygulamali olarak görebilecekler.

Is birligi protokolü Inönü Üniversitesi Rektörlük binasi Senato Salonunda imzalandi. Protokolü Inönü Üniversitesi Kariyer Merkezi adina Doç. Dr. Hasan Yilmaz ve TOBB Malatya Genç Girisimcileri Kurulu adina Harun Pasahan imzaladi.

Girisimciligin cesaret ve risk tasidigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, “Girisimcilik iki özellik tasiyor. Biri cesaret, digeri sahada riskleri alacak. Bu tip egitim, hem cesaretlendirme hem tespit edilmis riskleri daha iyi yönetilmesini saglamaktir. Girisimci ruhunu açiga çikarmak için yönlendiriyor” dedi.

“ Ögrenciler teorik bilginin yani sira sahaya inip tecrübelerden faydalanacak”

Ögrencilerin üniversitede alabilecegi temel bilgileri sahada gördükleri tecrübe ile birlestiginde anlam ifade edebilecegini belirten Hasan Yilmaz, " Kariyer Planlama dersimiz seçmeli olarak verilen bir ders gönüllü ögrencilerden olusan istege bagli rektörlük dersi. Hem istekli arkadaslar hem de kariyerine yön vermek isteyen arkadaslardan olusacak. Fakültede akademik ve teorik bilgilerle faydalanacaklar, bir de onu sahada görebilecekler. Burada egitim alan arkadasimiz teorik bilginin yani sira sahaya inip tecrübelerinizden faydalanacak. Isverenler gelip ders anlatabilecek derslere katilabilecek, ögrenciler de is yerlerini ziyaret edip. Ögrenciler okulda ögrendiklerini, kariyer planlariyla ilgili merak ettiklerini sahada cevabini alabilecek. Amacimiz, üniversitede ögrenciye katacagimiz temel bilgiler ve sahada gördükleri tecrübe birlestiginde ancak bir anlam ifade edecek” seklinde konustu.

Harun Pasahan, en büyük sikintinin yeni mezun olan ögrencilerin sahaya hakim olmaktan zorluk çektigini ifade ederek, “ Saha çok önemli burada en büyük sikinti ögrencilerin sahaya hakim olamamalari. Yani mezuniyetten sonra ne yapacaklarini bilemez bir halde karsimiza çikiyorlar. Burada tecrübe paylasimi faydali olacaktir. Ögrencileri Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda agirlariz. Oradaki durumu gözlemleyebilirler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile