Ögrenciler, Pandemide Yasadiklarini Kitap Haline Getirdi

Ögrenciler, Pandemide Yasadiklarini Kitap Haline Getirdi

Kastamonu’da ortaokulda egitim gören ögrenciler, pandemi sürecinde evde kaldiklari süreci kaleme alarak kitap yazdi. Ögrencilerin yazdigi ’Korona Günlükleri’ isimli kitap, büyük begeni topladi.

Kastamonu’da Vali Aydin Arslan Ortaokulu’nda egitim gören ögrenciler, Türkçe ögretmenlerinin rehberliginde pandemi sürecinde yasadiklari ve evde kaldiklari süreci kaleme aldi. Ögrencilerin pandemide yasadiklari zorluklar, evde kaldiklari süreç ile bu yasadiklarinin gelecege aktarilmasi noktasinda baslatilan çalisma, ögretmenleri tarafindan düzenlenerek kitap haline getirildi.

Ögrencilerin yazarak kaleme aldigi ’Korona Günlükleri’ ismini verdikleri kitaplar, Vali Aydin Arslan Ortaokulu’nda tanitildi. Kitaplarin tanitimina veliler basta olmak üzere vatandaslar yogun ilgi gösterirken, anilarini yazan ögrenciler kitaplarini imzalayarak dagitti.

Öte yandan Vali Aydin Arslan Ortaokulu’na egitim ögretim gören ögrenciler, geçtigimiz yillarda da ‘Essiz Hazine’, ‘Essiz Hazine 2-Degerler Sandigi’ ve ‘Bir Hilal Ugruna’ isimli kitaplarda yazdi.

"Derleyip kitap haline getirdik"

’Korona Günlükleri’ isimli kitabin tanitiminda konusan Vali Aydin Arslan Ortaokulu Müdürü Cemalettin Çinar, "Salgin sürecinde yasananlarin kaleme alindigi ‘Korona Günlükleri’ adli kitabimiz artik ögrencilerimizin elinde. Bu kitabin hazirlanmasinda ve kaleme alinmasinda yine yogun istek ve özveri ile çalisan Türkçe ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Yazma cesareti gösteren ögrencilerimize ve yol gösterici olan rehberlik yapan ögretmenlerimizi kutluyoruz. Bu süreçte ögretmenlerimiz, ögrencilerimize salgin sürecinde yasadiklarini kaleme almalarini, günlük yazmalarini istediler ve sürecin sonunda onlardan ögrencilerin istedikleri birer tane günlüklerinden okulumuza getirmelerini istedik. Bizlerde bunlari derleyip kitap haline getirmis olduk. Bu kitabin olusmasi sürecinde bize destegini esirgemeyen Kastamonu Belediye Baskanimiz Galip Vidinlioglu’na ve sahsinda Kastamonu Belediyesine tesekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.



"Zor günlerimi kitap yazarak degerlendirdim"

Vali Aydin Arslan Ortaokulu 5. sinif ögrencisi Berra Sahin, "Korona Günlükleri kitabinda yer alan günlügümde korona virüsten dolayi evde geçirdigimiz o zor günleri nasil degerlendirdigimi, nasil eglenceli hale getirdigimi anlattim. Ailem ile birlikte geçirdigim o güzel vakitleri anlatan bir günlük oldu. Günlügümü yazarken o anki hissettiklerimi, o anki yasadigimi ve neler yaptigimi anlattim. Yazarken de mutlu oldum" seklinde konustu.



"Bizim çocuklugumuzda yasanmis olmasi bizleri üzdü"

Evde kaldiklari süre içinde çok sikildiklarini söyleyen 7. sinif ögrencisi Eda Aydogdu da, "Evde çok sikildik, çok güzel vakitler geçiremedik. Bu kitabi yazarken hem vakit geçirdim, hem de arkadaslarima hediye etmis oldum. Böylesi talihsiz bir olayin bizim çocuklugumuzda gelmis olmasi bizleri gerçekten çok üzdü. En çok da bu duyguyu hissederek yazdim. Kitabi yazarken tabii ki mutlu oldum, sonuçta kitap mutluluk demektir. Benim için çok güzeldi" diye konustu.



"Pandemide zorlu geçen günlerimin gelecege aktarilmasi için yazdim"

Bu zorlu günlerin unutulmamasi gerektigine dikkat çeken 7. sinif ögrencisi Bengisu Özdemir ise su ifadeleri kullandi:

"Kitapta, yasadigimiz bu zorlu günleri anlatmaya çalistik. Bizlerin pandemi sürecinde yasadiklari gerçekten çok zordu. Bununda bir an önce geçmesini istiyorum. Umarim bu günler unutulmaz ve gelecek nesillere bu günler aktarilir ve hep bizlere hatirlatilir. Tek istegim bugünlerin bir an önce bitmesidir. Pandemi sürecinde en önemli yasadigim zorluk evde sikilmam oldu. Çünkü hiçbir yere çikamiyorduk. Okulumuza gelemiyorduk, boslukta hissettim kendimi. Uzaktan egitim görsek bile okulun yerini tutmuyordu. O yüzden bir an önce pandemi bitse çok iyi olur".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile