Öğrenciler Sema‘nın Katilinin Yakalanması İçin Yürüdü

Bursa‘daki ikinci Münevver Karabulut vakası, üniversite öğrencilerini ayaklandırdı. Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler, hunharca katledilen Sema Karakoca‘nın katil ya da katillerinin yakalanması için yürüdü.

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler binası önünde toplanan öğrenciler, sloganlar atarak kadına uygulanan şiddet eylemlerini protesto ederken, kadın cinayetlerinin durdurulması için devletin gerekli tedbirleri almasını istedi. Atılan sloganların ardından, öğrenciler ve akademisyenler Mediko sosyal tesislerinin önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Ezgi Alvur, şimdiye kadar Münevver Karabulut, Ayşe Paşalı, Necla Yıldız , Sakine Akkuş, Arzu Odabaşı, Şehri Filiz, Arzu

Yıldırım, Hatice Fırat ve ismini sayamadıkları onlarca kadının hunharca katledildiğini söyleyerek Bursa‘nın kadına yönelik şiddette ikinci sırada olduğunu ifade etti.

Parçalanmış cesedine iki gün önce ulaşılan Uludağ Üniversite Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca‘nın (19) 16 gün boyunca arandığını, iki gün önce ancak ölü olarak bulunduğunu söyleyen Alvur, tecavüz ve kadına yönelik şiddet konusunda devletin üç maymunu oynadığını ileri sürdü.

Alvur, kanunların tecavüz suçlarının önünü açtığını iddia ederek, "Kadın cinayetlerini meşrulaştıran ve cinsiyetçi bir dille haber yapan medyaya, haksız tahrik indirimi yaparak kadın öldürme bahanelerini ödüllendiren yargıya karşı bizler, ‘Artık yeter‘ diyoruz. Kadın cinayetlerinin son bulmasını, katillerin hak ettiği cezaları almasını ve Sema Karakoca‘nın katillerinin yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Funda Gürsoy Kaya ise, öğrencisi Sema‘ya seslenerek, "Vahşice katledilen ve sanki bir ailesi, bir annesi, babası, kardeşi, seven hiç kimsesi yokmuş gibi dere kenarına öylece atılan bedeninin sana ait olduğunu öğrendik. İnsanlığımızdan utandık. Sana bunu yapanın ya da yapanların bir an evvel bulunmasını ve adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Biliyoruz ki senin yokluğunun ardından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ailene, seni

seven herkese sonsuz sabırlar diliyoruz. Sevgili Sema, artık rahat uyu" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile