Ögrenciler Sifir Atik Için Bir Araya Geldi

Ögrenciler Sifir Atik Için Bir Araya Geldi

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencileri, “ENM306 Fabrika Yerlesim ve Tesis Planlama” dersinde, atiklarin etkili bir sekilde yönetilmesi ve uygun altyapinin olusturulmasi amaciyla final projelerini gelistiriyor.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Irem Düzdar tarafindan verilen 3. sinif “ENM306 Fabrika Yerlesim ve Tesis Planlama” dersinde, Sifir Atik Yönetimi Koordinatörlügü tarafindan talep edilen Mobil Atik Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atik Toplama Rotasyonu ve Geçici Atik Depolama Merkezi Yerlesim Planlamasi sorunlarina bilimsel çözüm gelistirmek üzere ögrenciler, Sifir Atik Yönetimi Koordinatörlügü ile bir araya geldi.

Mobil atik getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atiklarin çevresel etki, erisilebilirlik, toplumun ihtiyaçlari ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alinarak belirli bölgelerde güvenli bir sekilde ayristirilarak toplanmasi hedefleniyor. Atik toplama rotasyonunda atik toplama araçlari için yakit, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu saglanmasi, ögrencilerin ulasilmasi hedeflenen diger proje konusu olarak yer aliyor.

Geçici depolama alanlarinin tasariminda, atiklarin geçici olarak depolanacagi alanlar, depolama sartlari ve diger çevresel gerekliliklere uygun sekilde tasarlanacak olup, atiklarin siniflandirilmasi, etiketlenmesi ve düzenli olarak bosaltilmasi gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalismalar ile Sifir Atik Yönetimi Koordinatörlügü ile Endüstri Mühendisligi Bölümü 3. sinif ögrencileri akademik is birligi halinde sifir atik uygulamalari için çözüm önerileri gelistirecek ve Düzce Üniversitesi ögrencileri kampüste gerçeklestirilmekte olan sifir atik uygulamalarinda önemli bir yer edinecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile