Ögrenciler Sinavda, Veliler Disarida Ter Döktü

Ögrenciler Sinavda, Veliler Disarida Ter Döktü

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da binlerce ögrenci LGS maratonunda ter dökerken, ailelerin okul önlerindeki merakli bekleyis manzarasi da degismedi. Ögrenciler sinavda veliler de disarida ter döktü.

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje Okullari ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Anadolu Teknik programlarina ögrenci seçmek amaciyla gerçeklestirilen Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsamindaki merkezi sinav, Aydin’da 17 ilçede 235 okulda, 965 salonda, 13 bin 717 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirildi.

2 bin 755 salon görevlisinin gözetiminde yapilacak olan LGS sinavi saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde gerçeklestirilirken, ögrenciler aileleriyle birlikte 1 saat öncesinde sinav merkezlerine geldi. Sinav merkezleri önünde görevlilerce karsilanan ögrenciler salonlara yönlendirildi. Birçok ögrenci sinav esnasinda ter dökerken aileler de okul önlerinde ter döktü. Her yil oldugu gibi bu yil da sinav merkezleri önündeki manzara degismedi. Çocuklarinin sinavdan çikmasini bekleyen bazi veliler sinav merkezleri önünde bekleyerek Kur’an-i Kerim okuyup dua ederken, bazi veliler ise ögrenciler kadar disarida heyecan yasadi.

“Onlar içerde biz disarda sinavdayiz”

Ögrencilerle beraber ailelerin de disarida sinav verdigini ifade eden velilerden Hasan Basri Çetin, “Evladimiz sinava girdi. Rabbim emeklerini zayi etmesin. Allah basarili eylesin bütün evlatlarimiza. Insallah umduklari yerlere girebilirler. Allah nasip etsin insallah, dua ediyoruz. Onlar orada sinavda biz burada sinavdayiz” dedi.

Bütün çocuklarin emeklerinin karsiligini bulmasini temenni eden velilerden Said Kirkas ise, "Bütün aileler de oldugu gibi biz de evladimizi bekliyoruz. Onlar içerde biz disarda sinavdayiz. Rabbim bütün herkesin evladinin emeklerinin karsiligini verir, umduklari yere insallah gelirler. 4 sene boyunca, ortaokul yillari boyunca çalistilar. Iyi bir liseye gitmek için ellerinden geldigince çaba gösterdiler. Insallah hak ettikleri yere gelsinler. Temennimiz o. Bizler de burada evlatlarimizi bekliyoruz sabirla. Onlar içerde ter döküyor, biz de burada ter döküyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile