Ögrenciler Sordu, Rektör Kaçar Cevapladi

Ögrenciler Sordu, Rektör Kaçar Cevapladi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar sosyal medyadan ‘Rektöresor’ etiketi ile ögrencilerden gelen sorulari cevaplandirdi.

Ögrencilerin #RektöreSor etiketi ile sosyal medyadan sorduklari sorulari cevaplayan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, aciliyet içeren sorulari aninda müdahale ederek ilgili birimlerle görüsmesi sonucu sorunlarin çözümüne müdahalede bulundu. Ögrencilerin sorunlarinin yöneticilere en kisa yoldan ulastirilabilmesi için sosyal medya hesaplarinin kullanilmasi ögrenciler tarafindan begeni topladi.

Mezun ögrencilerin is hayatina atilmalari için bir çalismaniz var mi sorusunu cevaplandiran Rektör Kaçar, “Mezun ögrencilerimizin is hayatina atilmalari için planlarimiz, projelerimiz var. Her seyden önce Üniversitemizde bir ‘Is gelistirme Birimi’ olusturmaya çalisiyoruz. Bu is gelistirme birimi içerisinde ögrencilerimizin bir kisminin yararlanabilecegini düsünüyorum. Diger taraftan üniversitemizin sahip oldugu TEKNOPARK ve Teknoloji Transfer Ofisi gibi kurumlar vasitasi ile de ögrencilerimizi is hayatina hazirlamaya çalisacagiz. Bir baska konu da ögrencilerimiz için staj imkanlari. Ögrencilerimizin farkli konularda staj yapabilmeleri için çesitli kurumlarla diyalog halindeyiz. Kurumumuz içerisinde ise kismi zamanli ögrenci olarak çalismalarini önerebilirim. Bu noktada 400 civarinda ögrencimizi istihdam ediyoruz” dedi.

Vegan-vejeteryan bireylerin yemekleri konusunda gelen soruyu SKS Daire Baskani Samil Aktürk ile yapilan görüsmede SKS Daire Baskani Aktürk, “Yeterli sayiya ulastigimiz takdirde degerlendirmeye alabiliriz. Önümüzdeki süreçte yemek ihalesi var. Bu ihaleyi yeni alacak veya mevcut firma alirsa, bu konuda yeterli sayiya ulasirsak yardimci oluruz” dedi.

Üniversite kampüs içi ring ve yemekhane ücretleri ile ilgili soruyu cevaplandiran Rektör Kaçar, “Ring le ilgili bizim burada yapabilecegimiz fazla bir sey yok. Çünkü otobüsleri Belediye isletiyor. Ama önümüzdeki dönemde Üniversitemizde kurmayi planladigimiz Is Gelistirme Birimini faal hale getirebilirsek, bu bizim en büyük projelerimizden birisi. Bu is gelistirme biriminin Üniversite içinde çesitli noktalara elektrikli scooter ile birakarak ögrencilerimizin kampüs içerisinde daha kolay dolasim saglayabilmelerini istiyoruz” dedi.

Rektör Kaçar’a sorulan sorular arasinda, kampüs içi ring ücretleri, yemek ücretleri, tuttugu takim, Mugla’da yenilecek favori yemek, önerebilecegi tarihi bir film gibi sorulara da cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile