Programa Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Yazar Okumaları Projesinin gençlerin yetişmesindeki önemine değinerek, bu projeyi başlatan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmasından sonra açılış paneline geçildi. Panelde öğrenciler çeşitli yönleri ile Tarık Buğra’yı anlattı. Açılış panelinde konuşan Abdurrahim Çanak, “Tarık Buğra’nın Eserlerinde Toplumsal Ayrılıklar”, Ayşen Yıldırım, “Tarık Buğra’nın Türk Edebiyatına Bakışı”, Fahrettin Kuşyılmaz, “Osmancık Romanında Cihan Devletini Kuran İrade”, Sevda Bilgeç ise “Tarık Buğra Eserlerinde Türk Milletinin Tarih ve Kültür Anlayışı” konularını değerlendirdi. Panel başkanlığını ise Asude Özkan yaptı.
Programda bir değerlendirme konuşması yapan Akşehir İlçe Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehirli olan Tarık Buğra’nın doğumunun yüzüncü yılında anılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ise okumanın önemine değinerek her gün kitap okumanın önemli olduğunu ifade etti.
Köseoğlu, Anadolu Mektebinin çok önemli bir hareket olduğunu da söyledi.
Son değerlendirme konuşmasını yapan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü ise konuşmasında Anadolu Mektebi gelişim aşamalarını anlattıktan sonra Anadolu Mektebi Yazar Okumalarının gönüllü bir hareket olduğunu, faaliyetler kapsamında öncelikle kendimize ait klasiklerin okutulmaya çalışıldığına değindi. Konya ilinin Anadolu Mektebi çalışmalarında örnek bir il olduğunu belirten Güçlü, desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve diğer yetkililere teşekkür etti. Yazar okumalarının esasını özetleyen konuşmasında Güçlü, önemli yazarların kapasiteyi geliştirdiğini, artırdığını ve hayatta onlardan istifade edildiğini, idealist biri olabilmek için yazar okumalarının yapıldığını vurguladı. Bu okumalar sayesinde memleketimize daha fazla hizmet edeceklerini ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan için yazar okumalarının yapıldığını da sözlerine ekledi. Programın sonunda panelist öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Açılış programından sonra aynı anda 8 okulda paneller düzenlendi ve öğrenciler, ‘Doğumunun 100. Yılında Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra’yı farklı yönleri ile anlattı. Etkinliğin kapanış programı ise 22 Şubat’ta Akşehir’de yapılacak.
Öğrenciler Tarık Buğra'yı Anlattı
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında düzenlenen “Doğumunun 100. Yılında Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra” programlarının açılış paneli Meram Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.