Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün, 2023 Yilinin Yazari olarak belirledigi Tomris Uyar ile ilgili etkinlikleri devam ediyor. Bu çerçevede her yil lise ögrencilerine yönelik düzenlenen Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi için de süreç basladi.
Ögrenciler Tomris Uyar’in Gezegen kizlar isimli kitabini okuyup, algiladiklarini tasarimlarina yansitacak. Yazarin genç kusak tarafindan daha yaygin biçimde taninmasi ve benimsenmesini saglamak; yasadigi yillardan bugüne eserlerinin genç zihinlerde olusturdugu görsel algiyi belgelemek amaciyla düzenlenen Liselerarasi Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi’na son basvuru tarihi 12 Mayis. Bu süre içinde tasarimini yaparak basvuruda bulunan ögrencilerin eserleri, Feyza Alfatli, Ethem Onur Bilgiç, Nahide Dikel, Sedat Girgin ve Sadik Karamustafa’dan olusan seçici kurul tarafindan degerlendirilecek. Yarismada dereceye giren tasarimlarin sahipleri daha sonra düzenlenecek törende ödüllendirilecek.
Ögrenciler Tomris Uyar'in Kitabina Kapak Tasarlayacak
Nilüfer Belediyesi’nin her yil lise ögrencilerine yönelik düzenledigi Kitap Kapagi Tasarim Yarismasi’nda süreç basladi. Yarismaya katilacak ögrenciler, 2023 Yilinin Yazari olarak belirlenen Tomris Uyar’in Gezegen Kizlar isimli kitabina kapak tasarlayacak.



















