Ögrenciler Triko Tasarimini Yerinde Inceledi

Ögrenciler Triko Tasarimini Yerinde Inceledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü Hali Tasarimi Programi ve Moda Tasarimi ögrencileri tarafindan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ay-Kü Iplik ve Gaziantep Tekstil Kent Bölgesi’nde yer alan Emirey Tekstil Atölyesi’ne teknik gezi gerçeklestirildi.

Teknik gezide, triko ipligin üretim ve hazirlik asamalarini inceleyen ögrencilere, kadin giyimin temel parçalarinin örgüsü hakkinda bilgi verildi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren triko firmalarinin süveter, bluz, kazak, hirka, yelek, havlu kumaslar ve sapka üretiminde öne çiktigini belirten GAÜN Moda ve Tekstil Tasarimi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Avcioglu Kalebek, “Triko ürünleri bölgede ihracatta önemli bir paya sahip. Sektörün ürün ve çesitlilik yelpazesini katma degeri yüksek ve markali ürünlerle zenginlestirmesi gerekiyor. Türkiye’nin, dis pazarlarda Avrupa ve dünya ülkelerinin en büyük tedarikçisi konumunu sürdürebilmesi için bu dogrultuda yapilanmasi sart” seklinde konustu.

Emirey Tekstil Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Külekçi ise konusmasinda, “Dogru ürünü bulup sattigimizda ve kendimizi yeniledigimizde dis pazar payimizi artirabiliriz. Kendimizi göstermek ve ihracat payimizi artirmak için üniversitenin akademik bilgi birikimi ve sektörün deneyimi bulusturulmalidir. Bu baglamda sehrimizde egitim gören ögrencilerimizin tasarim yetenegini ortaya çikarmak için firmamiz ve üniversite arasinda protokol imzalamayi hedefliyoruz. Teknik gezi ile baslayan is birligi protokol ile güçlenecek” ifadelerinde bulundu.

Triko sektörünün önemli sorunlarindan birinin nitelikli eleman eksikligi oldugunu belirten Emirey Tekstil Tasarim Direktörü Zeynep Erden ise, “Firma olarak hem sektörün ihtiyacina cevap vermek hem de kentteki tasarim ögrencilerinin tasarim yeteneklerini gelistirmek için destekte bulunacagiz. Sektörün disa açilma, marka olusturma, finans kaynaklarina erisim, kalifiye eleman gibi alanlarda önemli desteklere ihtiyaci var. Bütün bu ihtiyaçlar sektörün ihtiyacina uygun olarak gerçeklestirilen egitim yoluyla asilacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile