Öğrenciler, ellerinden düşürmediği akıllı telefonlarıyla erişebilecekleri YGS Mania uygulamasıyla önceki yıllarda uygulanan ÖSYM sınavlarındaki soruları çözerek sürpriz hediyeler kazanacak. YGS Mania, 16 Şubat’ta Goolge Play’de, 2 Mart’ta ise App Store’daki yerini alacak.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü çerçevesinde Üniversite Tercih Merkezi (www.universitetercihmerkezi.com) tarafından geliştirilen YGS Mania uygulamasının tanıtım toplantısı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç’ın yanı sıra çok sayıda önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlanma dönemini adaylar için sıkıntılı bir süreç olmaktan çıkararak, eğlenceli ve öğretici bir yolculuğa dönüştüren YGS Mania uygulamasında geçmiş yıllardaki ÖSYM sınavlarında yer alan sorular, öğrencilere yöneltilecek. Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burak Akgül, Nişantaşı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Dilara Karacalı, Üniversite Tercih Merkezi Bilişim Koordinatörü Sinan Ataseven ve Postimaj Kreatif Direktörü Kemal Anlayar’ın yer aldığı proje ekibi tarafından uzayda yolculuk konseptiyle geliştirilen ve YGS çılgınlığı anlamına gelen YGS Mania, öncelikle cep telefonlarında çalışacak şekilde optimize edildi. 16 Şubat’ta Goolge Play’de öğrencilerle buluşacak oyunun, IOS versiyonu 2 Mart’ta App Store’da yer alacak.
SONUÇLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞABİLECEKLER
YGS Mania oynayan öğrenciler, Türkçe, Sosyal, Matematik, Fen ve Kaos galaksilerinde yolculuk yaparak önlerine gelen YGS sorularına yanıt verecekler. Ardışık 5 soruya kesintisiz doğru yanıt veren öğrenciler, göktaşından göktaşına ilerleyecek ve yanlış cevapta bir önceki göktaşına geri düşecekler. Üç göktaşının ardından yeni bir gezegene iniş yapan öğrenciyi ise YGS-LYS ve yükseköğretim ile ilgili faydalı kısa bilgiler bekleyecek. 48 göktaşı ve 16 gezegenin bulunduğu galaksilerde soruların zorluğu da ilerledikçe artacak. YGS’de yaşanan rekabet ortamını eğlenceli bir hale getirmek için sosyal medyada paylaşım boyutunu kullanan YGS Mania uygulamasında öğrenciler galaksilerdeki maceraları boyunca geldikleri seviyeyi, kazandıkları puanları ve süratlerini sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşabilecekler.
ÖDÜLLÜ YGS MANIA YARIŞI
YGS Mania’da en hızlı ve başarılı olanları cazip hediyeler bekliyor. YGS’den bir gün önce, 14 Mart 2015 günü saat 21.00’de yapılacak tespitte her galakside ilk üç sırada olanlara Üniversite Tercih Merkezi tablet bilgisayar hediye edecek. Bunun yanı sıra, her galakside birinci olanlar, 2015 ÖSYS’de Nişantaşı Üniversitesi’ne yerleşecek olurlarsa yasal öğrenim süreleri boyunca yüzde 100 burslu olarak okuyacaklar.
“ÖĞRENİRKEN EĞLENECEKLER”
YGS Mania uygulamasının, Nişantaşı Üniversitesi ile yaptıkları kapsamlı çalışmaların sadece bir tanesi olduğunu belirten Dr. Muammer Yıldız, YGS Mania’nın sosyal medyayı eğitim sürecine dâhil etme fikrinden hareketle ortaya çıktığını söyledi.
YGS Mania ile beraber öğrencilerin, hem eğlenerek hem de öğrenerek sınavlara hazırlanacağını ifade eden Dr. Muammer Yıldız, “Dijital bir çağda yaşıyoruz ve bilgiye erişim büyük bir çapta devam ediyor. Hatta çocuklarımız bilgiye erişim anlamında bizden daha ileri seviyede. Onlar dijital çağın yerlileri, biz ise göçmenleriyiz. Hepimiz sosyal bir mecrada yaşıyoruz. Çocuklarımız bulundukları alandan çok, network olarak bağlı oldukları cemaatlere ait. Böyle bir ortamda sosyal medyayı eğitim mecrasını dâhil etmemiz gerekiyor. Çocuklarımız neredeyse, biz de oradayız. İşte YGS Mania bu argüman üzerine kuruldu. Çocuklarımız tüketmekten çok üretsin ve üretilen bilgiyi de kendilerine yarar sağlar hale getirsin istiyoruz. Bu uygulamayla beraber öğrenciler nerede olurlarsa olsunlar, sınava hem eğlenerek hem de öğrenerek hazırlanacaklar” diye konuştu.
“İSMİNİ VE KONSEPTİNİ ÖĞRENCİLER BELİRLEDİ”
YGS Mania projesinde Nişantaşı Üniversitesi’nin akademisyenlerinin yanı sıra öğrencilerin de yer aldığını belirten Burak Kılanç, “Ülkemizde sınavların türü değişse de çoktan seçmeli test hayatımızda bir süre daha olacak. Bu nedenle ortaya çıkaracağımız uygulamada, adaylar çoktan seçmeli soruları bir oyun kıvamında, tatlı bir rekabet içinde çözebilsin ve seviyelerini birbirleriyle paylaşabilsin istedik. Uygulamanın ismini ve konseptini gençlerle yaptığımız toplantılarındaki geribildirimlerden oluşturduk. Aynı şekilde bu işin bir uzay konsepti olması ve kademeler içinde yavaş yavaş ilerlemesi fikri toplantılar sırasında ortaya çıktı. Bu uygulamayla beraber gençlerin uzak durduğu ve görmek istemediği sorulara da daha fazla zaman ayıracaklarını düşünüyoruz. Örneğin YGS’de Fen ve Matematik testlerine hiç dokunmayan kitlenin azalacağına inanıyoruz” dedi.
LYS MANIA NİSAN’DA
Nisan ayında LYS Mania’yı da öğrencilerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Kılanç, “Dünyada ilk kez böyle bir uygulama ortaya çıktı. Ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz. Amacımız öğrencilerin özellikle kendilerini uzak gördükleri testlerinden korkmamaları ve onlara ısınmaları. Bunların da ilk sonuçlarını 2016 YGS sonrasında görürüz diye düşünüyoruz. LYS Mania’yı da Nisan ayında öğrencilerle buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“KEŞKE YGS MANIA İLE SINAVA HAZIRLANSAYDIM”
“Keşke ben de üniversite sınavına hazırlanırken YGS Mania olsaydı ve oyun oynayarak çalışsaydım diyen” Nişantaşı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Dilara Karacalı, “Projede yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Projeye başlamadan önce bilgisayardan çok fazla anlamıyordum ama şimdi bilgisayarla çok ilgili olmaya başladım. Aynı zamanda bir projenin tüm tasarım aşamalarını görerek nasıl ilerlediğini öğrendim. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde üniversite sınavına girecek kitlenin büyük çoğu Z kuşağı olacak. Z kuşağı da günümüz iletişim teknolojileriyle paralel bir şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler Üniversiteye Oyun Oynayarak Hazırlanacak
Teknolojinin geldiği son noktadan üniversiteye hazırlık süreçleri payına düşeni aldı.