Ögrenciler Unlu Mamul Üretim Tesisini Gezdi

Ögrenciler Unlu Mamul Üretim Tesisini Gezdi

Minik ögrenciler Erzincan’da bir yufka imalathanesini ziyaret ederek, gözleme pisirip afiyetle yediler.

Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile Erzincan Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle Demirkent TOKI Ilkokulu ögrencileri, Erzincan’da faaliyet gösteren bir isletmeyi ziyaret ederek; yufka, manti, gözleme, eriste ve kesme kadayifin üretim asamalarindan nasil geçerek soframiza kadar geldigine taniklik ettiler.

Erzincan Demirkent TOKI Ilkokulu’nun Ilimizde Üretilen Ürünler Projesi kapsaminda unlu mamul üretimi gerçeklestirilen bir isletmeye ziyarette bulundular. Hijyen kurallari çerçevesinde hazirlanan ögrenciler, isletmede bayanlar tarafindan üretilen ürünleri yakindan görme firsati buldular. Isletmede yufka üretimi, manti üretimi, eriste üretimi, gözleme üretimi ve Erzincan’in cografi isaretli ürünü olan kesme kadayifin üretim asamalarina taniklik eden ögrencilerin heyecani gözlerden kaçmadi. Bone, önlük ve galos takan ögrencilerin ilgisini özellikle manti ve yufka üretimi çekti. Soframiza kadar gelen bu ürünlerin hangi ortamlarda, nasil üretildigini ögrenen ögrenciler isyeri sahibi ve ögretmenlerine soru yagdirdi. Isletmede çalisanlarin gözetimi altinda gözleme pisiren ögrenciler hem tecrübe kazandilar hem de pisirdikleri gözlemeleri afiyetle yediler.

Ögrencilerin ürünlerin üretim asamalarini görüp inceledikleri gezide ögrencilere Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin, Il Müdür Yardimcisi Serkan Kütük, Demirkent TOKI Ortaokul Müdür Yardimcisi Canan Köse Kütük, 2. Sinif Ögretmeni Arzu Tan ve Tarim ve Orman Il Müdürlügü Gida ve Yem Subesinde görevli gida denetmenleri eslik ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile