Öğrenciler ve Aileleri Duada Buluştu

Öğrenciler ve Aileleri Duada Buluştu

Birecik Müftülüğü, YGS'ye girecek öğrencileri motive etmek için "Duada buluşalım" etkinliği adı altında öğrencilere ve ailelerine yönelik Birecik Âmine Hatun Camii’sinde toplu dua programı düzenledi.

Birecik Müftüsü Mekki Solmaz dua programı öncesinde öğrencilerin ve velilerinin yarın ki sınavda başarılı olmaları için önerilerde bulundu.

Birecik Müftülüğü, ilçede 01 Nisan 2012 Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler için geçen sene Türkiye'de ilk kez düzenlenen “Duada Buluşalım” etkinliğine öğrenci ve ailelerinden yoğun ilgi gösterildiğini, bu yıl gelen talepler üzerine bunu tekrarladıklarını bildirdi.

Gelen istekler doğrultusunda bu yıl da öğrenci ve ailelerin manevi motivasyonunu sağlamak üzere toplu dua etme kararı aldıklarını belirten İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, şunlaır söyledi: "Öğrencilerimizin bu sıkı imtihan maratonu öncesinde manevi motivasyonlarını sağlamak, stresini almak ve muhtemel yanlış inanç ve düşüncelerin önünü almak için böyle bir uygulama yaptık. İnsanların bazı hurafelere inanarak sınav öncesi yatır ve türbelere giderek, kalem sürme veya okunmuş kalem alma gibi hurafelerden uzak durmalı. Bunlar dinimizle bağdaşmıyor. Dinimizle bağdaşmayan şeyler yapılıyor. Bir takım yanlış inançların artık yapılmamasını istiyoruz. Yapılan şeylerin bilinçsizce değil, bilinçli bir şekilde yapılmasını istiyoruz. İnsanlarımıza dinimizin doğrularını anlatmak ve göstermek istiyoruz. İnsanlarımıza yanlıştan uzak durmayı sağlamak istiyoruz. Dua kulun rabbine karşı iman, güven, itimat ve tevhit anlayışının gereğidir."Programa katılan vatandaşlar, bu etkinliğin her sene ve her imtihan öncesi yapılması temennilerinde bulundu. Program, YGS sınavına girecek öğrencilerin başarılı olmaları için ellerin semaya kaldırılması ile son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile