Öğrencilerden Hasta Ve Yaşlılara Evde Sağlık Hizmeti

Adana’nın Kozan ilçesinde bir lise tarafından başlatılan proje kapsamında okul öğrencileri, yaşlı ve hastaları ziyaret ederek sağlık kontrollerini yapıyor.

Kozan Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli 3 öğretmen ve 33 öğrencinin başlattığı proje kapsamında evinde bakım hizmeti alan hasta ve yaşlılar ziyaret ediliyor.

Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necla Özkan, yaptığı açıklamada, projeyle amaçlarının değerler etkinlikleri kapsamında öğrencilere vefa duygusunu aşılamak ve onları memnun etmek olduğunu söyledi.

Projenin önderlerinden Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü öğretmeni Fatma Beklen ise, öncelikle yaşlılara vefa duygusu, sevgi, saygı kapsamında onları mutlu etmek olduğunu dile getirerek, "Aynı zamanda kendi bölümüm olarak hasta ve yaşlı hizmetleri öğrencilerime bölümün önemini kavratmak. Yaşlılarımızı mutlu olarak görmek için bu yola çıktık. Onların tansiyon, nabız gibi bulgularına bakıyoruz. Onları ziyaret ederek hem vefa duygusunu öğrencilerimize hissettirmiş oluyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler tarafından evinde ziyaret edilerek tansiyonu, nabzı ve solunum sayısı ölçülen Emiş Çelen, çocukların ziyarete gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Çelen, "Seviniyoruz tabi çocuklarımız geldi diye. Tansiyonumuzu ölçtüler, nabzımızı ölçtüler, seviniyoruz. Bu okulumuza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir proje olmuş." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile