Öğrencilerden Kuşlar İçin Rengarenk Yuvalar

Trabzon'da ilkokul öğrencileri, doğal yaşama dikkati çekmek amacıyla rengarenk boyadıkları 200 ahşap kuş yuvasını ağaçlara astı.

Trabzon'da Hasan Ali Yücel İlkokulu öğrencileri, doğal yaşama dikkat çekmek amacıyla uygulanan "Kuş Evi" Projesi kapsamında yaptıkları ve rengarenk boyadıkları yaklaşık 200 ahşap yuvayı ağaçlara astı.

Ortahisar ilçesine bağlı 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'ndeki Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda doğal yaşama dikkat çekmek amacıyla bir süre önce "Kuş Evi" Projesi başlatıldı. Yaklaşık 200 öğrenci, velilerin de katkılarıyla ahşaptan kuş yuvası hazırladı.

Öğrenciler, rengarenk boyadıkları kuş yuvalarını, öğretmenleri ve velilerin yardımı ile Değirmendere mevkisindeki ağaçlara astı.

Hasan Ali Yücel İlkokulu Müdürü Tansu Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı mimarisinde ve İslami eserlerde hayvanların hiçbir zaman unutulmadığına dikkati çekerek, "Kuş Evi" Projesi ile bu geleneği sürdürmek istediklerini söyledi.

Proje ile çevreye karşı duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Şen, öğrencilerin tüm canlılara yardımı insanlık vazifesi olarak görmelerine bir nebze de olsun katkı vermek istediklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile