Ögrencilere Altin Niteliginde Tavsiye

Ögrencilere Altin Niteliginde Tavsiye

Çalisma ve Is Kurumu (Is-Kur) Afyonkarahisar Il Müdürü Ahmet Karakaya, lise ögrencilerine altin niteliginde bir ögüt vererek, “Bir isin çirakligini yapmadan ustaligini yapamazsiniz” dedi.

Afyonkarahisar Rahmiye Sare Palali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri Is-Kur Afyonkarahisar Karakaya ile Kariyer Günleri’nde bir araya geldiler. Karakaya, meslek liselerinin önemine degindi.

Karakaya, Rahmiye Sare Palali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-11 sinif ögrencileri ile bir araya gelerek onlara meslek seçimi ve meslek liselerinin önemini anlatti. Karakaya meslek liselerinin önemli oldugunu belirterek, burada mezun olan ögrencilerin mühendis olacaginin altini çizdi. Karakaya, “Doksanli yillarda ben sizin gibi lise ögrencisiydim. Zaman çabuk geçiyor. Bu sebeple zamanimizi mutlaka iyi degerlendirmemiz gerekiyor. Ortalama hepiniz 11. sinif ögrencisisiniz. Önünüzde 1 yil var. Sizleri önemsedigimiz için buradayiz. Sizin basarili olmaniz, daha iyi yerlere gelmeniz, bunun için buradayiz. 15 yasini bitirip, 16 yasindan gün aldiginiz zaman Is-Kur’a kaydinizi olabiliyorsunuz. Meslek seçme asamasinda yine sizlere yardimci olabiliriz. Meslek lisesinde okuyorsunuz. Meslek önemli, lisede siz bu isi ögreneceksiniz ki daha sonra bir isin mühendisligini yapabilin. Bir isin çirakligini yapmadan ustaligini yapmak biraz zor bir sey. Bunu da biz sahada görüyoruz, özellikle elektrik mühendislerinde. Ileride birer mesleginiz olacak. Eger bu meslekte basarili olmak istiyorsaniz, sürekli çalismaniz gerekiyor, kendinizi gelistirmeniz gerekiyor” diye konustu.

Öte yandan, toplantiya Rahmiye Sare Palali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Önder Artuk ve Okul Müdürü Ibrahim Çakal’da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile