Öğrencilere Aşırı Tuz Tüketimini Zararaları Anlatıldı

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Erzurum Spor Lisesi'nde 'tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum” sloganıyla aşırı tuz tüketiminin zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü 'tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum” sloganıyla okullarda düzenlediği etkinlikle öğrencilere aşırı tuz tüketiminin sağlık açısından zararlarını anlattı.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, aşırı tuz tüketiminin zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Erzurum Spor Lisesi'nde 'tuzu azaltıyorum, başarıyı yakalıyorum” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın da katıldığı etkinlikte aşırı tuz tüketiminin başta hipertansiyon olamak üzere bir çok kronik sağlık sorununa yol açtığı anlatıldı.

Altıparmak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Erzurum'da tuz kullanım alışkanlığının çok yüksek olduğunu belirterek, öğrencilere sağlıklı yaşamak için yemeklerin daha tadına bile bakmadan tuz atmamaları tavsiyesinde bulundu.

Tuz kullanımının belirli değerleri aşmaması gerektiğini, bu konuda gıda imalatı ve satışı yapılan işletmelerde denetlemeler yapılarak gerekli uyarıların yapıldığını anlatan Altıparmak, 'Araştırma yaptığımda özellikle mide kanseri konusunda Türkiye ortalaması binde 14 civarındayken Erzurum'da binde 30'un üzerinde olduğunu gördüm. Özellikle tuz kullanımıyla kaynaklanan kanser miktarları çok fazla. Burada bu bilinci oluşturmak ve farkındalık oluşturmak için okullarda başlayalım istedik' diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar da aşırı tuz tüketiminin birçok kronik hastalığa yol açtığını vurgulayarak, bu nedenle toplumda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyeye düşürülmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Program sonrası Erzurum Spor Lisesi’nde okçuluk eğitimi alan öğrenciler, Vali Altıparmak’a hedef tahtasında ok attırdılar.

Etkinliğe Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile