Ögrencilere Burs İçin Kahvaaltıda Buluştular

Ögrencilere Burs İçin Kahvaaltıda Buluştular

1953 yılında Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan tarafından kurulan Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği’nin (KASAİD) Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde etkin çalışmalarıyla bilinen şubesinin üyeleri öncekji sabah burs verdikleri kız öğrenciler için düzenlenen bir kahvaltıda bir araya geldiler.

Önceki gün, Ayvalık Belediyesine ait Sarı Zeybek Tesislerinde bir araya gelen 100 kişiye yakın KASAİD’li kadınlar evlerinde hazırladıkları börek, çörek, kek gibi yiyeceklerle bir kahvaltı düzenlediler. Kahvaltı’nın amacının derneğin burs verdiği ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitim masraflarına katkıda bulunmak ve dernek şubesi tarafından burs verilen öğrenci sayısını arttırmak olduğu belirtildi. Ayvalık KASAİD Şubesi üyesi kadınların evlerinde özenle hazırladıkları birbirinden leziz yiyeceklerden oluşan kahvaltının yanı sıra, yine kadınların evlerinde yapmış oldukları reçel ve el işlerinden ürünler, açılan stantta teşhir edilerek, bu stanttan elde edilen gelirin de burs olarak öğrencilere gideceği kaydedildi.

TV ve dizi film oyuncusu Derya Durmaz’ın da film setlerinde kullandığı takıları annesi Sevgi Durmaz tarafından KASAİD Ayvalık Şubesine bağışlandığı ve bu takıların satışından elde edilen gelirin de ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs olarak dağıtılacağı belirtildi. Düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, 3 yıldan bu yana Ayvalık’ta faaliyet gösterdiklerini kaydederek, bu süreçte ilçedeki kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuksal anlamda halen daha sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Karayelli, “Ayvalık’ta hayırsevere vatandaşlardan sağladığımız ekonomik katkılarla birçok öğrencimize burs veriyoruz. Amacımız burs verdiğimiz kız öğrencilerimizin gelecekte çağdaş kadın profilini taşıyan birer fert olabilmelerine katkı verebilmektir” ifadelerini kullanarak, konuşmasının sonrasında dernek olarak burs verdikleri öğrenciler için özveride bulunan hayırseverlere birer teşekkür belgesi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile