Ögrencilere Çölyak Hastaligi Anlatilarak Glutensiz Yiyecekler Ikram Edildi

Ögrencilere Çölyak Hastaligi Anlatilarak Glutensiz Yiyecekler Ikram Edildi

Yüksekova Ilçe Saglik Müdürlügü Diyetisyeni Nurcan Özdülkar tarafindan ögrencilere çölyak hastaligi hakkinda bilgi verilerek glutensiz yiyecek ikrami yapildi.

Çölyak Hastaligi Farkindalik Haftasi nedeniyle Yüksekova Çölyak Dernegi Baskani Hacer Kaval tarafindan Sehit Azizhan Keskin Ilk ve Ortaokulunun konferans salonunda program düzenlendi.

Diyetisyen Özdülkar tarafindan ögrencilere çölyak hastaligi hakkinda bilgiler verilirken, çölyak hastasi 3. sinif ögrencisi Nisa Kaval ile sinif arkadaslarina ise glutensiz yiyecekler ikram edildi.

Açiklamalarda bulunan Yüksekova Çölyak Dernegi Baskani Hacer Kaval, çölyak hastaligi ile mücadele ettiklerini belirterek, “Çölyak hastaligina dikkat çekmek için program düzenledik. Burada ögrencilere diyetisyen arkadasimiz Nurcan Özdülkar tarafindan bilgilendirme yapildi. Programin ardindan 3. sinif ögrencisi olan kizim Nisa Kaval’a sürpriz yaparak sinifindaki arkadaslarina glutensiz yiyecek ikraminda bulunduk. En güzel tarafi ise Nisa’ya sinif arkadaslarinin eslik etmesiydi. Bugün bize destek olan Nurcan Özdülkar’e, Okul Müdürü Iskan Saklamaz ve ögretmenlerimize tesekkür ediyoruz. Insallah bu memlekette daha güzel hizmetlere imza atacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile