Öğrencilere Oyuncak Dağıtıldı

Öğrencilere Oyuncak Dağıtıldı

Kastamonu Behçet Necatigil İlkokulu’nda “Hayaller Gerçekleşiyor” projesi kapsamında öğrencilere oyuncak dağıtıldı.


Daha önceden öğrencilere verilen kartlara hayallerini yazan öğrenciler, hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü görmeleri için ilk etapta öğrencilere oyuncak dağıttı.

Behçet Necatigil İlkokulu tarafından başlatılan “Hayaller Geçekleşiyor” projesi büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Lütfü Yalçın, proje ile öğrencilerin imkansız olarak düşündüğü hayallerini gerçekleştirerek özgüven duygusu kazanmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Öğrencilere hayal kurmanın normal bir davranış olduğunu göstermek istediklerini belirten Okul Müdürü Yalçın, “Birey olarak hayaller kurmalı ve hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışmalıyız. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin artmasını sağlayıcı çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Proje sonrasında öğrencilerimizin gerçekleşmesini bekledikleri hayalleri görünce biz de çok mutlu olduk. Hayaller arasında polis olmak da var, doktor olmak ta, pilot olmak ta ve hatta uzaya gitmek isteyen de var. Biz öğrencilerimizin hayallerini imkanlar dahilinde bir nebze de olsa hayata geçirmeye çalışacağız. İlgili kurumlarla bir araya gelip öğrencilerimiz kurumlara dolayısıyla istedikleri mesleği yerinde görmelerini sağlayacak çalışmalar yapacağız” dedi.

'
Uygulanan projenin Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söyleyen Yalçın, tek amaçlarının öğrencilerin hayallerini gerçekleştirilerek mutluluk duymalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Proje kapsamında dağıtılan kartlara hayallerini yazan öğrencilere kartlarında yazılı olan ve almayı hayal ettikleri oyuncaklar dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan oyuncakların finansmanı ise isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından karşılandığı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile