Ögrencilere Proje Destegi

Ögrencilere Proje Destegi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Arastirma Projeleri Birimi tarafindan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi arastirmacilari ve ögrencilerine yönelik, “BIDEB 2209-A & 2209-B Destek Programlarinin Tanitimi ve Proje Önerisi Hazirlama ile Yazma Teknikleri” egitimi verildi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi arastirmacilari ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirilen etkinlik programinin açilisinda konusan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Memik Bünyamin Üzümcü, destek ve programlari önemi hakkinda bilgi paylasarak, ögrencilerin gerçeklestirecegi proje çalismalarinin oldukça faydali oldugunu belirtti.

Üniversite ögrencilerinin akademik danisman veya sanayi danismani rehberliginde projeler yoluyla arastirma yapmaya tesvik edilmesi ve proje hazirlama kültürünün gelistirilmesi amacina yönelik olarak gerçeklestirilen programda GAÜN TARGET Teknoloji Transfer Ofisi Arastirma Projeleri Uzmani Özkan Kireç tarafindan proje çagri programlari hakkinda bilgilendirme sunumu yapildi.

Proje kültürünün kazanilmasi çok önemli

BIDEB Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destek Programlarina yönelik gerçeklestirilen egitim programinda Arastirma Projeleri Uzmani Özkan Kireç, öncelikle Teknoloji Transfer Ofisinin arastirmacilara ve ögrencilere proje önerisi hazirlik ve süreç içerisinde sagladigi desteklerden, ortak çalisma, is birlikleri ve destek süreçleri konusunda bilgi verdi. Ögrencilerin arastirmaya yönelmesi ve proje yazma kültürünü kazanmasinin önemine vurgu yapan Kireç, BIDEB 2209-A ve 2209-B programlarina yönelik güncel yenilikler, programlarin amaç ve hedefleri ile proje basvuru hazirlik, proje yazim, basvuru ile degerlendirme süreçleri ile ilgili katilimcilari bilgilendirdi. Program çerçevesinde; proje önerisi hazirlama ve yazma konusunda, proje basvuru formu üzerinden proje bölümlerinin tanitimi ve paylasimi saglanarak, ögrencilere proje yazim asamasinda dikkat edilmesi gerekenler ile her bir bölümün nasil hazirlanmasi gerektigi konusunda örnek bir uygulama üzerinden paylasim ve öneriler sunuldu. Programin son bölümünde ise, proje konusu belirleme, proje gelistirme ve yenilikçi projeler nasil olmali konusunda ögrenciler ile görüsmeler gerçeklestirilerek, proje fikirleri üzerinde degerlendirmeler yapildi. Program sonunda, proje fikri bulunan veya hazirlik asamasinda olan arastirmacilar ve ögrenciler ile ikili görüsmeler gerçeklestirilerek, proje önerisi bilgi ve destek talepleri degerlendirmeye alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile