Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğu Ergil, konferansa iki kangal sucuk getirirken öğrencilere sucuklu yumurta yapma teklifinde bulundu. Ergil, başka yerlerde öğrencilerin molotof kokteyli ve bombalarla protesto yaptığını belirterek, ülkemizdeki öğrencilerin diğer öğrencilere tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) ev sahipliğinde Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil'in katılımıyla üniversitenin Konser Salonu'nda "İnsan Hakları" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilere İnsan Hakları konusunda bilgi veren Ergil, daha önce öğrencilerin silahla dolaştığını belirterek "Bizim öğrencilerimizin bir kısmı
silahla dolaşırdı. Bize girerken hüviyet sorarlardı. Bilmiyorlar mı keratalar biliyorlardı ama hüviyet sorarlardı. Biz onlara faşisstiniz falan demezdik. Gençlik böyle bir şey işte" dedi.
Konuşmasının ardından Ergil, "Hani sucuklar? Ben buraya iki kangal sucuk getirdim, arkadaşlar yumurta atacaksa atmayın beraber yeriz" diye konuştu. "Arkadaşlar yumurtaları harcamayın sucuk var burada kantine gideriz beraber" diyen Ergil, "Var mı yumurtanız? Bakın sucuk var burada. Bunu şov olsun diye yapmadım. Sizi güldürmek için yaptım. Ama görüyorsunuz basın bayılır böyle şeylere" ifadelerini kullandı. Salonda bulunanlar kahkahalara boğulurken sucuklar basının ilgi odağı oldu.
Sucuk esprilerinin ardından Ergil, konuşmasına kaldığı yerden devam ederken, konuşmanın sonunda Ergil, iki kangal sucuğu bir öğrenciye verdi. Öğrenci aldığı sucukları poşete koyarak salondan ayrıldı.
GENÇLERİ KINAYANLAR GENÇLİK RUHUNDAN UZAKTIR
Gazetecilere Başbakan Erdoğan'ın toplantısı sırasında yaşanan olayları ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaşanan yumurtalı protestoları değerlendiren Ergil, şöyle konuştu: "Üniversite öğrencilerinin protestolar da bulunması, taşkınlıklarda bulunması gençlik ruhunun iyi anlaşılmadığını gösterir. Bunları şiddetle kınayanların gençlik ruhundan bir hayli uzaklaşmış olduklarını gösterir. Üniversiteli olmak, genç olmak biraz da mevcut durumu sorgulamak, değiştirmek demek. Dünyayı değiştiremeyeceğine
inanmayan bir kişi, zaten genç olamaz. Yarın İnsan Hakları Günü kutlanacak. Gösteri yapmak bir insan hakları kuralıdır. Önemli olan bunu yönetmek çatışma çıkmayacak boyutlara sevk edebilmektir. Bu gün gençler başka yerlerde protestolarını molotof kokteyli ve el bombaları atarak gösteriyorlar. Bizim üniversite gençlerimiz yumurta atıyorlarsa her halde bomba atan gençliğe çok daha tercih edilmeleri gerekir derim."
(ET-HO-Y)
Öğrencilere Sucuklu Destek
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof