Öğrencilere Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından açılan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Danışma Merkezi, öğrencilere 8 Ağustos'a kadar ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, TEOG sınav sonuçlarının açıklandığını anımsatarak, "Bu sınav sonuçlarına göre çocuklarımız orta okuldan sonra lise eğitimleri için okullarını seçiyorlar. Bu tercih döneminde öğrencilerimizin aldıkları puanlara göre yerleşimleri yapılacak" dedi.

Bu yıl sistemin değiştiğini belirten Yılmaz, tercihlerin tesadüfleri bırakılmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bu konuda uzman kişilerden destek alınarak tercih yapılması gerekir. Balıkesir Rehberlik Araştırma Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büromuzu açtık. 1 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir merkezinde açtığımız 2 ana şubemizde hizmet veriyoruz. Bu sınav sonucu önemli. Lise hayatı bildiğiniz gibi üniversite hayatını belirleyen alt bir faktör. İyi bir Anadolu Lisesi'ne gitmek, iyi bir üniversitenin birinci kapısı oluyor. Bildiğiniz gibi meslek liselerinin de önemi günümüzde giderek artmaya başladı.

Çocuklarımız meslek liselerinde bilinçli tercih yapmasını istiyoruz. Sistem değişti, eskiden direk alanlarda tercih vardı. Şu anda ise alan tercihi yok direk okul tercihi var."
Balıkesir'deki çocukların, sıfır hatayla tercihlerini gerçekleştirmeleri için ellerinden gelen yaptıklarını belirten Yılmaz, "Cumartesi, Pazar dahil olmak üzere mesai saatleri içinde ücretsiz hizmet veriyoruz. 8 Ağustos'a kadar bu hizmetimiz sürecek" diye konuştu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile