Öğrencileri rant kapısı yapmayın

Öğrencileri rant kapısı yapmayın

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, esnaflara 'öğrencileri rant kapısı olarak görmeyin' uyarısında bulundu.

 

Akşam ç ; aylarını halkla birlikte iç ; en Rektö ; r Prof . Dr . Murat Mollamahmutoğlu ve ekibi ü ; niversiteyle halkın kaynaşmasını sağlıyor . Her gü ; n başka bir semt ya da ç ; ayevinde halkla buluşan ü ; niversite yetkilileri , vatandaşlardan gelen sorularını cevaplayıp ü ; niversite hakkında bilgiler veriyor .

Kasaplar Ç ; arşısı ' nı ziyaret eden Rektö ; r Prof . Dr . Mollamahmutoğlu , 5 Ekim ' de ü ; niversitenin aç ; ılacağını belirterek , esnaftan şehire yeni gelecek ö ; ğrenciler iç ; in ev kiralarını yü ; ksek tutmalarını istedi . Kiralar konusunda piyasa şartlarının gö ; zetilmesini isteyen Mollamahmutoğlu , ö ; ğrencilerin rant kapısı olarak gö ; rü ; lmemesi gerektiğini dile getirdi . Mollamahmutoğlu , ' Ö ; ğrenci sayısını artmasıyla zaten herkes alacağını almış olacak . Ö ; ğrenci sayısı 5 ila 10 bine ç ; ıktığında talep doğrultusunda birç ; ok şey de kendiliğinden ucuzlayacak . ' dedi .

Mollamahmutoğlu , ü ; niversitede yapılacak işleri Bayburtlular ' a yaptırmak istediklerinin altını ç ; izerek , akşam ç ; aylarını bu nedenle dü ; zenlediklerini ifade etti .

Esnaf adına konuşan Mehmet Yılmaz ise ö ; ğrencileri rant kapısı gibi gö ; rme yanlışı iç ; erisine girmeyeceklerini , aksi halde ü ; niversite akademik personel ve ö ; ğrenci ticaretinin dışarıya kayacağını vurguladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile