Ögrencilerin Alin Teriyle Egitim Kurumlarinin Mobilya Ihtiyaci Karsilaniyor

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, egitim kurumlari için sandalye, koltuk, sehpa ve masa gibi birçok mobilya üretiyor Ilçe Milli Egitim Müdürü Risvan Dündar: 'Bu yil salgina ragmen okulumuz yaklasik 1 milyon lira ciro elde etti' Okul müdürü Bülent Yildiz: 'Bakanligimiz ile yapacagimiz protokollerle ülkemiz genelindeki diger okullarimizin ihtiyaçlarini karsilayacagiz' Ögrenci Bünyamin Akgül: 'Disaridan is teklifleri geliyor ama önce okulumuzu bitirmek istiyoruz. Okulumuzu bitirdikten sonra usta olarak çalisabiliriz'

HALIL IBRAHIM SINCAR / SAHIN SEÇEN - Mardin'in Kiziltepe ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin ürettigi rahle, sandalye, koltuk, sehpa ve masa gibi birçok mobilyayla egitim kurumlarinin ihtiyaci karsilaniyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan öncülügünde baslatilan ve Milli Egitim Bakanliginca, Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi" çerçevesinde meslek lisesi ögrencileri, kütüphanesi olmayan 170 okul için kollari sivadi.

Kütüphanelere masa ve kitaplik üreten ögrenciler, Rehberlik Arastirma Merkezlerine kütüphane ve okuma alanlari ile 50 anaokuluna derslik donatim malzemeleri yapmaya basladi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Risvan Dündar, AA muhabirine, proje kapsaminda kentteki en ücra köseye kadar okullari kütüphaneyle bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Bu kapsamda 170 okul kütüphanesinin malzemesini karsiladiklarini anlatan Dündar, atölyenin üretim kapasitesini artirmak için yeni makineler alindigini belirtti.

Dündar, "Bu tür çalismalarimizla ögrencilerimizi piyasa sartlarina uygun kalifiye eleman olarak yetistirme gayesindeyiz. Bu yil salgina ragmen okulumuz yaklasik 1 milyon lira ciro elde etti." dedi.

- Ögrenciler aile bütçesine katki sagliyor

Okul Müdürü Bülent Yildiz da 29 yil önce hizmete giren okulda metal, mobilya, tesisat, insaat, bilisim motor ve elektronik bölümlerinde 1400 ögrenci ve 113 ögretmenle egitim ögretim faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Döner sermaye isletmesi sayesinde il genelinde birçok okula donati malzemesi ürettiklerini kaydeden Yildiz, söyle konustu:

"Bakanligimiz ile yapacagimiz protokollerle ülkemiz genelindeki diger okullarimizin ihtiyaçlarini karsilayacagiz. Çocuklarimiz kalifiyeli eleman olarak yetisiyor ve döner sermaye isletmesi tarafindan elde edilen kar oraniyla ceplerine bir miktar harçlik giriyor. Ögrencilerimiz aile bütçelerine katki sagliyor."

- Okul bitmeden is teklifi geliyor

Ögrencilerden Bünyamin Akgül de mobilya bölümünde egitim gördügünü, ögretmenlerinin yardimiyla bantlama, kesim ve montaji ögrendigini aktardi.

Su anda tam kapasite çalismaya basladiklarini dile getiren Akgül, "Egitim sayesinde usta olacagiz. Disaridan is teklifleri geliyor ama biz önce okulumuzu bitirmek istiyoruz. Okulumuzu bitirdikten sonra usta olarak çalisabiliriz." ifadelerini kullandi.

Abdurrahman Segrek ise egitim ve ögretime bir nebze de olsa katsi sagladiklari için mutlu olduklarini vurguladi.

Okulda hem ders gördüklerini hem de çalistiklarini ifade eden Segrek, "Kaynak isleri yapiyoruz. Ülkemize katki saglamaya çalisiyoruz. Meslegimi seviyorum ve çok iyi ögreniyorum. Sanayiden is teklifleri aliyorum." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile