Ögrencilerin Bu Projesi Ile Sokak Hayvanlari Susuz Kalmayacak

Ögrencilerin Bu Projesi Ile Sokak Hayvanlari Susuz Kalmayacak

Izmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatli Ilkokulu ögrencileri Fatma Zehra Tüm ve Arda Ün, sokak hayvanlari için kesintisiz su içme imkâni saglayan bir proje tasarladi. Proje, We-Cycle Çevre ve Geri Dönüsüm Fuari’nda bin geri dönüsüm ürün kategorisinde ilkokullar arasinda Izmir 3.’sü oldu.

Gaziemir Yahya Kemal Beyatli Ilkokulu’nda egitim gören ögrenciler Fatma Zehra Tüm ve Arda Ün tarafindan geri dönüsüm malzemelerle hazirlanan proje fuarda üçüncü seçildi. Sokak hayvanlarinin susuz kalmalarina engel olan projede birbirine bagli iki bidonla bitmeyen su sistemi kuran Gaziemirli minik ögrenciler, fuarin gözbebegi oldu. 12-14 Mayis tarihleri arasinda Izmir Fuar alaninda düzenlenen We-Cycle Çevre ve Geri Dönüsüm Fuari’nda bin geri dönüsüm ürün kategorisinde ilkokullar arasinda Izmir 3.’sü olan proje ile ögrenciler 2 bin TL ödül de kazandi.

“Hayvanlar bu proje sayesinde susuz kalmiyor”

Ögrencilerin basarili projesi hakkinda bilgi veren proje danisman ögretmeni Aysel Senocak, “Evden kullanilmayan iki bidon, bir adet hortum ve rezervuar içindeki su dengesini saglayan mekanizmamiz var. Bir deponun daha yukarida olmasi için de atik tahtalari kullandik. Vanayi açtigimizda hayvanlarin su içecegi alana su doluyor. Suyun içildigi ya da sicak nedeniyle buharlastigi zamanlarda mekanizma devreye girerek depo olarak kullanilan diger bidondan suyu haznesine dolduruyor. Hayvanlar bu proje sayesinde susuz kalmiyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile