Ögrencilerin Kisa Film Ve Belgeselleri Youtube Seyircisiyle Bulusuyor

Ögrencilerin Kisa Film Ve Belgeselleri Youtube Seyircisiyle Bulusuyor

Yakin Dogu Üniversitesi Iletisim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarinin kisa film ve belgeselleri YouTube üzerinden seyirciyle bulusuyor.

Yakin Dogu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün geleneksel hale getirdigi yil sonu Film Galasi gerçeklestirildi.

Bölüm son sinif ögrencilerinin dört yillik egitim süreçlerinde aldiklari kuramsal ve pratige dayali dersleri uygulamaya koyduklari bitirme projesi kapsaminda ürettikleri kisa film ve belgeseller YouTube üzerinden izleyicilerin begenisine sunuldu.

Mezunlarin uzun süredir, bitirme projesi olarak Kibris Türk kültürüne ait sosyal etkinlikleri, ülke tanitimini, aydin ve sanatçilarin genç nesillere tanitilmasini ve benzer temalari filmlestiriyor.

Bu yil Yakin Dogu Üniversitesi’nin resmi YouTube kanalinda yayinda olan belgesel ve kisa filmler arasinda Yagin Asik’in “Templos’un Son Sövalyesi Ali Nesim”, Firuz Aytunç’un “Sari Çizmeli Mehmet Aga”, Tanem Soyadli’nin “LTB Kadin Siginma Evi”, Kemal Yürekli’nin “Efsanelerin Sehri Ülkü Yurdu”, Nedim Enginsoy’un “Stüdyo Fotografçiligimizin Piri: Deanna”, Türcan Heper’in “Kibris’in Altin Karasi”, Ahmet Celiloglu’nun “Suda geçen Bir Ömür - SAS”, Tarkan Kavaz’in “Kelimelere Fisildayan Adam: Özcan Özcanhan” ve Fulya Terlikli’nin “Uykusuzluktan Ölünür Mü?” gibi bir çok eser yer aliyor.

“Ögrencilerimiz, Kibris bitki örtüsü, aydinlari, eski meslekleri ve geleneklerini anlatan ondan fazla belgesel ve kisa film üretti”

“Bu yil mezun olan bölüm ögrencilerimiz, Kibris bitki örtüsü, aydinlari, eski meslekleri ve geleneklerini anlatan ondan fazla belgesel ve kisa film üretti” diyen Yakin Dogu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Baskani Doç. Dr. Fevzi Kasap üniversitenin resmi YouTube kanalindan seyircilere bulusan kisa film ve belgesellerin KKTC’de yayin yapan televizyon kanallari üzerinden de seyircilerle bulusturulacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile