Ögrencilerin Ürettigi Yataklar Kendi Markalari Ile Banttan Çikacak

Ögrencilerin Ürettigi Yataklar Kendi Markalari Ile Banttan Çikacak

Kayseri’de Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Sosyal Gelismeyi Destekleme Projesi (SOGEP) çerçevesinde kurulan Türkiye Tekstil Sanayi Isverenleri Sendikasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretilen yataklar, düzenlenen program ile tanitildi. Lisede düzenlenen programda ögrenciler ve ögretmenler tarafindan üretilen ilk yataga marka etiketini Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yapistirdi.

Düzenlenen programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, Melikgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Haci Kaya, istirakçi firmalar ve okul yönetimi katildi.

Projedeki amacin imalattan ziyade kalifiye eleman eksigini gidermek oldugunu söyleyen Türkiye Tekstil Sanayi Isverenleri Sendikasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Yücel, “Okulumuzda Tekstil Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri olmak üzere 2 ayri alanimiz bulunmakta. Örgün ve yaygin ögretim ile egitim hizmetimizi veriyoruz. Burada örgün egitimde toplan 260, yaygin egitimde bin 166 tane ögrencimiz var. Okulumuz ayni zamanda Tekstil Teknolojileri alaninda Mesleki Yeterlilik Sinav ve Belgelendirme olarak akredite bir kurum. Okulumuzda yaygin bir sekilde Erasmus projeleri yürütülmekte. Burada 2 alandaki ögrencilerimiz kendi alanlarinda proje üretmekte. Ar-Ge projesi olarak geçen yil hedeflerimiz vardi, su anda bunlar üzerinde çalismalar yapiyoruz. Afet çadirlarina koruyucu dis kumas Ar-Ge çalismalari yapiliyor okulumuzda. Yatak kumasina bakteri ve aromatik özellikler kazandirmakla ilgili yine tekstil alanindaki ögrenciler ve ögretmenlerimiz beraber çalismalar yürütüyorlar. Kompozit malzeme Ar-Ge çalismalari yapiyoruz. Insansiz Hava Araçlari ve diger yaygin araçlarda kullanmak için. Yatak imalat sürecine geçerken marka tesciline öncelikle basladik. Bununla ilgili de gerekli çalismalarimizi yaptik ve Karmiria diye bir marka üzerinde hem fikir olduk. Karmiria, Germir’in ilk kuruldugu zamanlardaki ismi ve kirmizi anlamina geliyor. Bu bölgede çikan özel bir tasin ismi verilmis o dönemde ve biz sistemde bu ismin unutulmamasi noktasinda da ve yatak imalatinda da Germir’in tekrar katma deger kazanmasi noktasinda böyle bir isim çalismasi ve marka tescilini gerçeklestirdik. Belgelendirme çalismasi yine olmazsa olmaz. Bununla ilgili belgelerimizi hizli bir sekilde tamamladik ve aldik. Projemiz yatak imalati üzerine ve ana hedefimiz yatak imal etmekten ziyade sektöre 2021 Aralik ayinda geldigimizde kapitoneci ve kenarci elemanin sikintisinin hat safhada oldugunu gördük. Bizim Kayseri sanayimiz Türkiye üzerinde yatak imalatinda biraz daha yaygin sektör olarak hem eleman hem de mamul yönünde. Sektördeki görüsmeler neticesinde kapitone imalatçisi, yatak imalatçisi olarak ögrencilerimizin seçtigi alandan mezun olurken kendi yetkinliklerini daha iyi seviyelerde olmasi için ikinci bir meslekle is bulabiliyorlar. Insallah güzel bir proje olacak. Bu projede bize destek veren tesekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik ise, “Okulumuz Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek, yatak üretimine baslamistir. Burada amacimiz yatak üretmek degil, yatak üretiminde sanayicimizin ihtiyaci oldugu kalifiye elemani yetistirmektir. Asil amacimiz sanayimizde kalifiye elemani burada yetistirerek is basi yapmalarini saglamak. Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi’nin Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi çerçevesinde Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü, ORAN Kalkinma Ajansi, Türk Tekstil Vakfi, istirakçi firmalar ve Mesleki ve Teknik Genel Müdürlügümüz ile yaptigimiz görüsmeler sonrasinda hizlica bu proje hayata geçmis olup, proje bütçesinin yüzde 70’i ORAN Kalkinma Ajansi tarafindan, yüzde 30’u da Milli Egitim Bakanligi tarafindan karsilandi. Yatak üretimine katkimizin basta okulumuz, Kayserimiz ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kayseri Vali Gökmen Çiçek de, “Cumhurbaskanimizin dedigi gibi her asamada üretim, her asamada kalifiye eleman. Isin gerçegi burada sakli. Bu okulda üretim var, hem egitim var hem de üretim var. Bu okulda gençler aranan kisiler haline geliyorlar. Bundan dolayi da çok mutluyum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum saygilar sunuyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Çiçek tarafindan istirakçilere tesekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra protokol üyeleri üretim alanini gezerek bilgiler alirken, üretilen ilk yataga da marka etiketini Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yapistirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile