Ögrencilerin 'Vatan Marsi' Klipi Gurur Kaynaklari Oldu

Ögrencilerin 'Vatan Marsi' Klipi Gurur Kaynaklari Oldu

Ordu Fen Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan, 19 Mayis Genlik Haftasi dolayisiyla ‘Vatan Marsi’ klipi hazirlandi. Destek almadan profesyonel bir sekilde 5 ay gibi bir sürede tamamlanan klip, ögretmen ve ögrencilerin ise gururu oldu.

Ordu Fen Lisesi ögretmen ve ögrencileri, 19 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda farkli bir projeyi hayata geçirmeyi hedefledi. Bu kapsamda klip çekmeyi düsünen ögretmen ve ögrenciler, sözleri ünlü sanatçi Kiraç’a ait olan ‘Vatan Marsi’ni çekmeye karar verdi. Profesyonel destek almadan, Ordu Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Il Milli Egitim Müdürlügü’nden destek alarak, ögretmenler tarafindan çekimleri yapilan ve ögrencilerin konu oldugu klip, okul yönetimi, ögretmen ve ögrencilerin gururu oldu.

Ordu Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen, konu hakkinda yaptigi açiklamada, “Ordu Fen Lisesi olarak, 19 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda Kiraç’a ait ‘Vatan Marsi’nin klipini hazirladik. Ögrencilerimizin çalip söyledigi klipimizin görüntüleri, Ordu Il Milli Egitim Müdürlügü ögretmenleri tarafindan çekildi. Türkiye’de 10 bin 596 lise arasindan akademik anlamda en iyi ilk 100 lise arasinda bulunan okulumuz, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de ilk 100’e girmek için çalismalarina devam etmekte. 19 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda hazirlanan bu muhtesem çalismada emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.



“Tamamen ögrenci ve ögretmenlerimizin ortaya koydugu bir ürün”

Okul Müdürü Turgay Türkmen, proje için profesyonel destek alinmadigini ifade ederek, “Tamamen ögrenci ve ögretmenlerimizin ortaya koydugu bir ürün. Sadece Il Emniyet Müdürlügümüz ve Il Jandarma Komutanligimizdan bazi onlara ait görüntüler aldik. Onlarin disindakiler tamamen Ordu’dan, turizm destinasyonlarindan aldigimiz görüntüler. Klip hazirlanmasi, enstrümanlarin söylenmesi de tamamen ögretmen ve ögrencilerimize ait” diye konustu.



“Tamamlanmasi 5 ay sürdü”

Klip haline gelmesi ve tüm islemlerin 5 ayi askin bir sürede tamamlandigini kaydeden Türkmen, “Yaklasik 5 ay sürdü, öncelikle gerekli izinler için yazismalar yapildi. Sonrasinda Kiraç Bey ile iletisim kuruldu, onun bestelemis oldugu bir mars idi, kendisinden de olur alindiktan sonra stüdyo, dis çekim ve tüm islemler 5 buçuk aylik bir emegin sonucunda ortaya çikti. Inaniyorum ki, izleyenlerin de begenecegi bir eser ortaya çikmis oldu” seklinde konustu.



“Anlamli ve güzel bir proje ortaya çikti”

Okulun Müzik Ögretmeni Çaglar Evrim Tatlici ise amaçlarinin farkli bir çalisma ortaya koymak oldugunu, fen liselerinin akademik basarilari ile ön planda olduklarini ve kendilerinin güzel sanatlar alaninda da ögrencilerinin iyi olduklarini göstermeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Kiraç eseri seçildi, bu asamada kisiler belirlendi. Çalismalara baslandi, stüdyo dönemi tamamlandi ve kliplendirme çalismalari yapildi. Bu süreçlerin sonunda da tamamlandiginda bizim içimize sinen, bize ve ögrencilerimize layik oldugunu düsündügümüz 19 Mayis gibi çok anlamli bir günde ortaya sunabilecegimiz, insanlarla bulusabilecek bir proje ortaya çikardik” ifadelerine yer verdi.

Proje, ögrencilerin gurur kaynagi oldu

Projede yer alan ögrenciler ise 19 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda imza attiklari, profesyonel bir sekilde tamamladiklari projeden mutlu olduklarini ve gurur duyduklarini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile