Öğrencilerin Yardım Kampanyasına Bağış ve Kutluay Destek Verdi

Öğrencilerin Yardım Kampanyasına Bağış ve Kutluay Destek Verdi

Van’daki deprem bölgesine yardım etmek için özel bir okulun öğrencileri tarafından bir alışveriş merkezinde organize edilen yardım kampanyasına Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay da standı ziyaret ederek destek verdi.


İstinye Park AVM`deki yardım kampanyası AKUT ekipleri ile birlikte organize edildi. Kampanya için kurulan stantlarda gönüllü olarak özel bir okulun öğrencileri görev yaptı. Küçük yardım kutularına vatandaşların bağış bırakması sağlandı. Standı kızı Ecehan ile birlikte ziyaret eden Bakan Egemen Bağış yardım kutusuna bir miktar para bıraktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yardımların ülkenin sosyal dokusunun ne kadar iyi olduğunu gösterdiğini anlatan Bağış, "Çok yakın bir arkadaşımızın kızı Dilara’nın daveti ile geldim ben buraya. Gerçekten arkadaşlarıyla birlikte muazzam bir çalışma ortaya koymuşlar. Biz de bu projeye ailece destek vermek istedik." diye konuştu.
Yarın Ankara`da AB komisyon temsilcileri ile bir toplantıda bir araya geleceklerini belirten Bağış, "Avrupa Birliği fonlarından ciddi bir miktarın Van’da konut yapımında şuanda orada ihtiyacı olan insanların ihtiyacına cevap vermesi açısından kullanılmasına yönelik yarın bir açıklama yapacağız. Bu hepimizin meselesi. Deprem şunu gösterdi, bu ülkenin sosyal dokusu çok güçlü." ifadelerini kullandı.
Yardım kampanyasının yapıldığı standı ziyaret eden bir başka ünlü kişi ise eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay oldu. Öğrenciler ile birlikte fotoğraf çektiren ve yardım kutusuna bağış yapan Kutluay gazetecilerin organizasyon ile ilgili sorusuna, "Toplumun her kesiminden herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Bu da çok güzel bir şey. Bugün burada olmak çok güzel. İnşallah bu giden yardımlar yerine ulaşır." diye yanıtladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile