Ögrencisini 'Heimlich' Manevrasiyla Hayata Döndüren Ögretmen O Anlari Anlatti

Ögrencisini 'Heimlich' Manevrasiyla Hayata Döndüren Ögretmen O Anlari Anlatti

Batman’da nefes borusuna simit kaçan ögrencisini "Heimlich" manevrasiyla kurtaran ögretmen, o anlari anlatti.

Batman Borsa Istanbul Ortaokulunda teneffüste yedigi simit soluk borusuna kaçan bir ögrenci nefessiz kaldi. Bu sirada koridorda nöbetçi Matematik Ögretmeni Levent Döndü, ögrencisinin bogazini siktigini ve nefessiz kalarak kivrandigini fark etti. Döndü, "Heimlich" manevrasi ile ögrencisine müdahale etti.

O anlari Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatan Matematik ögretmeni Levent Döndü, nöbet esnasinda koridorda gezdigi esnada ögrencisinin nefes alamadigini gördügünü, fark ettigini söyledi.



Hemen kosarak müdahale ettigini belirten Döndü, "Ögrenci tam tikanmisti nefes alamiyordu okulumuzun böyle bir sorunla karsilasmasi bizi tabii ki üzdü. Her ögretmen arkadasimin yapacagi gibi ben de müdahale ettim. Batman Milli Egitim il Müdürlügü ilk yardim egitim merkezinden almis oldugumuz egitimler sayesinde çocugumuza Heimlich manevrasini uyguladik. Çocugumuzu hayata geri döndürdük bir seye vesile olduk. Ilk yardiminda ne kadar önemli oldugunu, ilk yardim merkezinin de ne kadar önemli oldugunu gördük. Saglik egitim ile alakali tüm egitimleri ögretmen arkadaslarimiz ile birlikte aliyoruz. Aldigimiz egitimlerde Heimlich manevrasi sayesinde çocugumuza biraz faydamiz dokundu” dedi.

Burada çocuklara sadece egitim ögretimin disinda her alanda, her anlamda sahip çiktiklarinin bir isareti göstergesi oldugunu aktaran Döndü, "Çocuklarimizin gerek psikolojik gerekte sosyolojik gerekte bu sekilde hayati durumlarinda her zaman ögretim basta olmak üzere canla basla hepimiz çocuklarimizin yanindayiz. Aydinliyim 5 yildir Batman merkez Borsa Istanbul ortaokulunda görev yapiyorum matematik ögretmeniyim. Çocugun durumunu görünce onu ilk basta kurtarmam gerektigini aklima geldi hizli bir sekilde hemen manavlarimizi yaparak çocugu kurtardik. Çocugu kurtardiktan sonra odaya götürdük çok güzel bir his bir duygu yasadim. Özelikle sonrasinda elim ayagim titredi çok üzüldüm. Görüntüyü izledikten sonra daha da etkilendim. Olayin üzerindeyken sogukkanlilikla kalabildim. Ilk yardimin hayati yönlerinden birisi de bu zaten sogukkanli kalabilmektir. Tüm bireylerin tüm vatandaslarin herkesin bu egitimi almalarini düsünüyorum. Hayatin her alaninda her zaman karsimiza çikiyor. Umarim hiçbir zaman hiçbir çocugumuza vatandasimiza böyle bir durum yasanmazdir. Ertesi gün aile geldi okula kalabalik bir sekilde tesekkür ettiler, ben de duygulandim onlar da duygulandi. Çocugumuz teneffüslerde yanima geliyor sariliyor, bana diyor ögretmenin size hayatimi borçluyum ama aslinda biz onlara gelecek borcumuz var. Elimizden geldigince çocuklarimiza en güzel gelecegi sunacagiz en güzel imkanlari saglayacagiz. Çocuklarimizi yeni bir hayata en güzel sekilde hazirlamaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Yasadigi korku dolu anlari anlatan 5. sinif ögrencisi E.K, "Teneffüs çalmisti o an arkadasimla konusurken simit parçasi bogazimda kaldi. O an ögretmenler odasinda dogru kosarken Levent hocam bizim katta nöbetçiydi ve beni kurtardi. Hocami çok seviyorum ve ona çok tesekkür ediyorum. Ögretmenler odasina yakin bir arada tam tikandim ve o sira hocam yardimima kostu ve kurtardi. O an çok korkmustum Levent hoca sag olsun beni kurtardigi için sonrasinda korkmadim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile