Ögretim Üyesi Betül Dürgen Kansere Yenildi

Ögretim Üyesi Betül Dürgen Kansere Yenildi

Malatya Inönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde kanser tedavisi gören ve vefat eden Hukuk Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Betül Dürgen için Inönü Üniversitesi Rektörlügü önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Aladag, Genel Sekreter Mustafa Gezer, Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kubat, Malatya Il Müftüsü Veysel Isildar, Genel Sekreter Yardimcilari Yasar Kalkan ve Ömer Çelik, merhumenin yakinlari ile akademik ve idari personel katildi.

Merhume Dürgen’in öz geçmisinin okunmasinin akabinde Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, “Kendisini çok erken kaybettik. Bu aciyi önce mesai arkadaslarim sonra ailesiyle paylasarak kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kendisi fakültemizin güler yüzüydü ve onu gerçekten çok özleyecegiz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay konusmasinda “Genç yasta aramizdan ayrilan Hukuk Fakültesi hocamiz Dr. Ögr. Üyesi Betül Dürgen’e Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir ve bassagligi diliyorum. Mekâni cennet olsun. Hocamiz çok sevdigimiz bir kardesimizdi.” ifadelerini kullandi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise yaptigi konusmada Dr. Ögr. Üyesi Betül Dürgen’e Allah’tan rahmet ve yakinlarina bassagligi dileklerinde bulundu. Gürkan, “Betül Hocamiz ilim ve bilim alaninda yogun bir çalisma içerisindeydi. Kendisini genç yasta kaybetmenin üzüntüsünü yasiyoruz. Ailesine ve üniversite camiamiza bassagligi diliyorum. Mekâni cennet olsun” diyerek sözlerini sonlandirdi.

Tören, konusmalarin ardindan Malatya Il Müftüsü Veysel Isildar’in Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin edilmesiyle sona erdi. Törenin ardindan cenaze defnedilmek üzere merhumenin memleketi Erzurum’a ugurlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile