Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kavrelişvili Açıklaması

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Roin Kavrelişvili, Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümünün iki ülke arasında önemli bir köprü olacağını söyledi.

Kavrelişvili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ARÜ bünyesinde gelecek yıl açmayı planladıkları ''Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü'' için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, çalışmaları bizzat kendisinin yürüttüğünü vurguladı.

Ardahan Üniversitesi olarak, bu konuda altyapıyı oluşturduklarının altını çizen Kavrelişvili, ''Hazırlayacağımız bu program, önümüzdeki günlerde YÖK'e gönderilecek. Bu bölümü açmamızdaki esas amaç, iki dost ülke arasındaki var olan dostluk köprülerinin sağlam ve daha da pekiştirilmesidir. Ayrıca Gürcü dilinin Ardahan'da okutulmasını sağlamaktır'' dedi.

Gürcistan'da 1944 yılından bu yana birçok üniversitede Türk dili ve edebiyatı bölümlerinin yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirten Kavrelişvili, şunları kaydetti:

''Burada açacağımız bölümün her türlü ihtiyacına, Gürcistan üniversiteleri katkıda bulunacaklar. Buradaki eğitim Gürcistan'daki eğitimin benzeri olacaktır. Ayrıca, bu bölümde okuyan öğrencileri 3. ve 4. sınıflara geldiklerinde öğrenci değişim çalışmaları kapsamında eğitimlerini Gürcistan'daki üniversitelerde devam ettirecekler. Bu eğitim programımız, ilerde sağlam bir programın altyapısını oluşturacak. Bu bölümü okuyan öğrenci, yüksek lisans ve doktorasını da yapabilecek.''

Kavrelişvili, Gürcü ve Edebiyatı bölümünden mezun olacak öğrencilerin her iki ülke arasında gelecekte bilim ve ticaret ilişkilerinde bağlantı köprüsü oluşturacaklarını ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile