'öğretmen ve Öğretim Üyelerinin Ücretlerinde İyileştirme Yapılsın'

"öğretmen ve Öğretim Üyelerinin Ücretlerinde İyileştirme Yapılsın"

Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Numaralı Şube Başkanı Zinnur Şimşek, `Eşit işe eşit ücret` kapsamında öğretmen ve öğretim üyelerinin ücretlerinde acilen iyileştirmeye gidilmesi gerektiğini söyledi.


Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Zinnur Şimşek basın toplantısı düzenleyerek eğitim camiasının ücretlerindeki çarpıklığı dile getirdi. Şimşek, eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını aldığı bir ücret skalasının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandığında ek ödeme yapılacağına ilişkin düzenleme ile eğitim camiasının taleplerinin karşılanacağı yönündeki beklentilerin hayal kırıklığına neden olduğunu belirten Şimşek, "Bakanlıkça belirlenen ek ödeme oranları sendika olarak bizi üzdü. Öğretmen ve öğretim üyeleri ücretleri arasındaki uyumsuzluk beklentilerimizi karşılamadı. Öğretmen ve öğretim üyeleri ücretlerinde iyileştirme beklentimiz boşa çıktı. Bu da eğitim camiasına hayal kırıklığı yaşattı. Ayrıca aylıklarını 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu’na göre almakta olan üniversite akademik personel için öngörülen ek ödeme oranları da 666 sayılı KHK öncesi verilen oranların aynısı olup bu personel yönünden hiçbir artış getirilmemiştir. Neredeyse tüm kamu personelinin ek ödeme oranları 666 sayılı KHK ile artırılmış iken eğitim ve öğretim hizmetini ifa eden öğretmenler ve üniversite akademik personelinin bu artışlardan istisna tutulmuş olmasının izahı mümkün değildir." dedi.

Ek ödemelerde de adaletsizlik olduğunu savunan Şimşek, "Ek ödeme oranlarındaki adaletsizliğin kabul edilebilir yanı olmadığı için yargıya taşıdık. Sadece maaş karşılığı derse girebilen öğretmenlerin eline geçen miktar onur kırıcı bir rakam.Mevcut ek ödeme oranlarının da yükseltilip hayat koşulları karşısında öğretmenlerimizin ezilmemisini istiyoruz." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile