Öğretmenim Bay Ve Bayan Trafik Projesi

Öğretmenim Bay Ve Bayan Trafik Projesi

Mersin'de çocukların trafikte daha bilinçli ve duyarlı nesiller olarak yetiştirilmesi, polis-çocuk iletişiminin en üst seviyeye çıkartılabilmesi amacıyla hayata geçirilen; 'Öğretmenim Bay ve Bayan Trafik Polisi Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor

Mersin'de çocukların trafikte daha bilinçli ve duyarlı nesiller olarak yetiştirilmesi, polis-çocuk iletişiminin en üst seviyeye çıkartılabilmesi amacıyla hayata geçirilen; 'Öğretmenim Bay ve Bayan Trafik Polisi Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor.
Mersin Valiliği'nce yürütülen; 'Toplumsal Dayanışma Projesi' çerçevesinde hayata geçirilen 'Öğretmenim Bay ve Bayan Trafik Polisi Projesi' ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara bağlı olarak İleri İlköğretim Okulu Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu'nda ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. Toplantıya katılan çocuklara içinde; trafikle ilgili afiş, boyama kitabı, kurşun kalem, anahtarlık, ders programı, cetvel, minik trafik polisi kimlik kartı, balon ve şapkanın da yer aldığı hediye paketleri dağıtıldı. Çocukların anlatılan konulara dikkatleri çekilebilmesi amacıyla da sahnede bay ve bayan trafik polisi maskotları da sahne aldı.
İl Emniyet Müdür Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de katıldığı etkinlikte çocuklara proje hakkında bilgi verildi. Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 95'inin insan hatalarından kaynaklandığına dikkat çekilen konuşmalarda yayaların karıştığı söz konusu kazalarda en fazla zararı 6-14 yaş grubundaki çocukların gördüğünün altı çizildi. Söz konusu verilerin aynı zamanda da toplumda trafik kurallarına uyma konusundaki duyarlılığı da ortaya koyduğu vurgulanırken, okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik olarak hayata geçirilen; 'Öğretmenim Bay ve Bayan Trafik Polisi Projesi' ile birlikte çocukların trafikte daha bilinçli ve duyarlı nesiller olarak yetiştirilmesi, polis-çocuk iletişiminin en üst seviyeye çıkartılabilmesinin amaçlandığı kaydedildi.
Öte yandan, proje çerçevesinde yürütülen çalışmalara bağlı olarak özel olarak tasarlanan maskot ve trafik araçları eşliğinde ilköğretim okullarına gidilerek, burada çocukların yaş gruplarına hitap edecek şekilde hazırlanan sunumların yapıldığı ve öğrencilere 'temel trafik bilgileri'nin aktarıldığı ifade edildi. Ekim ayında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce başlatılan seminerlerle birlikte bugüne kadar 27 okulun ziyaret edilerek 5 bin 350 çocuğa ulaşıldığı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile