Ögretmenler 2 Gün Is Birakacak

Ögretmenler 2 Gün Is Birakacak

Egitim ve Bilim Gücü Dayanisma Sendikasi (Egitim Gücü Sen) Kayseri Sube Baskani Ömer Abaci, Istanbul’un Eyüpsultan ilçesinde görev yapan okul müdürünün eski ögrencisi tarafindan silahla vurularak, öldürülmesiyle ilgili olarak 2 gün isi birakma eylemi yapacaklarini söyledi.



Egitim Gücü Sen Kayseri Subesi, Istanbul’da okul müdürü Ibrahim Oktugan’in Irak asilli ögrenci tarafindan öldürülmesiyle ilgili olarak, Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü önünde basin açiklamasi yapti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan yapilan açiklamada; ögrencisi tarafindan öldürülen Ibrahim Oktugan’in ailesine, yakinlarina ve egitim camiasina bas sagligi dileyen Egitim Gücü Sen Kayseri Sube Baskani Ömer Abaci, “Bugün burada, Egitim ve Bilim Gücü Dayanismasi Sendikasi olarak bir araya gelmemizin sebebi, egitim çalisanlarinin karsilastigi siddet olaylarina dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunmasi için sesimizi duyurmaktir. Istanbul’da okulda ugradigi silahli saldiri sonucu vefat eden Okul Müdürümüz Sayin Ibrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve egitim camiamiza bas sagligi diliyoruz. Egitim kurumlarinda görev yapan ögretmenler, idareciler ve egitim çalisanlari olarak, artan siddet vakalari karsisinda sessiz kalmayi reddediyoruz. Son dönemde egitim kurumlarinda yasanan siddet olaylarinin artmasi, sadece bireysel degil, toplumsal bir sorun haline gelmistir. Egitim çalisanlarina yönelik yapilan fiziksel ve sözlü saldirilar, sadece çalisanlarin sagligini tehdit etmekle kalmiyor, ayni zamanda ögrenci ve velilerin de güvenligini tehlikeye atiyor. Milli Egitim Bakanligina sesleniyoruz: Egitim çalisanlarinin can güvenligi artik birinci öncelik olmalidir. Gerekli önlemlerin alinmasi ve siddetin her türlüsüne karsi sifir tolerans politikasinin benimsenmesi gerekmektedir. Egitim çalisanlarina yönelik siddetin ciddiyetinin farkinda oldugumuzu ve bu sorunun çözümü için adim atilmasi gerektigini vurguluyoruz” seklinde konustu.



2 gün isi birakacaklar

Egitim Gücü Sen olarak, yasanan olay sebebiyle 2 gün is birakma eylemi yapacaklarini söyleyen Abaci, “Egitim çalisanlarinin insanca yasayabilecekleri bir çalisma ortami saglanmali ve hak ettikleri degeri görmelidirler. Egitim Gücü Sen olarak 9-10 Mayis 2024 tarihinde 2 günlük is birakma eylemi gerçeklestirecegimizi duyuruyoruz. Bu eylem, egitim çalisanlarinin haklarina sahip çikma ve sesimizi duyurma adina bir adimdir. Bu basin açiklamasiyla, ‘Egitim Çalisanlarina Siddet Yasasi’nin bir an önce çikarilmasini talep ediyoruz. Okullarimiza yeterli sayida güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adimlar atilmadan, egitim çalisanlarinin güvenligi saglanamaz. "Yarin da sen olabilirsin, ögretmenim" diyerek, hepimizin bu tehlikelere karsi savunmasiz olabilecegini hatirlatiyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayi hak etmiyoruz. Egitim Gücü Sendikasi olarak, egitim çalisanlarinin güvenligi için mücadelemizi sürdürecegiz. Bu zorlu mücadelede tüm egitim çalisanlarini yanimizda görmek istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile