Ögretmenler 6 Bin 331 Ögrenciyi Evdeki Çalisma Ortaminda Degerlendiriyor

Ögretmenler 6 Bin 331 Ögrenciyi Evdeki Çalisma Ortaminda Degerlendiriyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi ögretmenleri, ögrenci velilerini evlerinde ziyarete basladi.

10 ilçede bulunan 17 merkezde LGS ve YKS egitimi alan ögrencilerin velileri ile bulusan ögretmenler hem ögrencinin durumu hakkinda aileyi bilgilendiriyor hem de ögrencinin çalisma ortami, ailenin sosyo-ekonomik durumu hakkinda degerlendirme yapiyor.

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, 10 ilçede bulunan 17 egitim ve ögretimi destekleme kurs merkezinde egitim gören ögrencilerin ailelerini ziyarete basladiklarini söyledi.



Amaçlarinin velileri bilgilendirmek oldugunu aktaran Karakus, “6 bin 331 ögrencimizin velilerini, evlerinde ziyarete basladik. Hem ögrencimizin durumunu veliye aktarmaktan, hem de velilerimizle iletisim içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ögrencilerimize sadece akademik açidan yaklasmiyoruz. Onlari sadece o alanda desteklemiyoruz. Ögrencilerimizin sosyal hayatini da önemsiyoruz. Onlarin, evlerindeki çalisma ortamlarina bakiyor ve gerekli rehberligi velilerimize sunuyoruz” dedi.



“Dogru yolda oldugumuzu görüyoruz”

Ögrencilerin basarisinda önemli unsurlardan birinin de veli destegi ve çalisma ortami olduguna dikkat çeken Karakus, “Ögrencilerimizin basarisinda üç temel unsur vardir. Bunlardan birincisi aile, ikincisi ögrencinin kendisi ve üçüncüsü de egitim veren kurumdur. Bizler belediye olarak hem ögrencilerimizle hem de velilerimizle iletisimimizi siki tutuyoruz. Geçen yil da ayni programlari uyguladigimizdan ve basariyla sonuçlandirdigimizdan dolayi, dogru yolda oldugumuzu görüyoruz. Geçen yil bin 243 ögrencimiz üniversiteli olmustu. Ayni sekilde 102 ögrencimiz de liselere geçis sinavi ile birlikte nitelikli liselere yerlestirilmisti” diye konustu.

Sinav sürecini hem ögrenciler hem de veliler açisindan kolaylastirmaya çalistiklarini da aktaran Karakus, “Bu ziyaretlerimizi yil içerisinde tekrarlayacagiz. Çünkü, önümüzde büyük ve önemli bir sinav var. Biz de bunun bilincindeyiz. Ailelerimizle ve ögrencilerimizle birlikte bu zorlu süreci basariyla sonuçlandiracagimiza inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde egitim alan Betül Taskin’in babasi Muharrem Taskin ise hem merkezde verilen egitimden hem de ögretmenlerden son derece memnun olduklarini belirterek, 4 bin lira emekli maasi oldugunu ve kirada oturdugunu ifade etti.

Taskin, “Buradan baskanimiza sonsuz tesekkürler ediyoruz. Bizi büyük bir dertten kurtardi. Kurs merkezi olmasaydi bizim için çok zor olacakti. Belki de isin ucu kredi çekmeye kadar gidecekti. Ögretmenlerimizi de kutluyoruz. Hepsi çok degerli insanlar. Evimize geldiler, bir kahvemizi içtiler, çocugumuz hakkinda bilgi verdiler. Insallah sene sonunda, çocuklarimizi üniversiteli olarak görmek istiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile