Ögretmenler Ilk Derse Girmedi

Ögretmenler Ilk Derse Girmedi

Istanbul’da özel bir lisenin müdürünün, okuldan atilan bir ögrenci tarafindan vurularak öldürülmesi,

Samsun’da ögretmenler tarafindan protesto edildi.

Istanbul’da özel bir lisenin müdürü olan Ibrahim Oktugan’in, okuldan atilan Irak uyruklu bir ögrenci tarafindan öldürülmesi sonrasi egitimcilerden tepkiler pes pese geldi. Çarsamba Haci Yilmaz Yilmaz Ilkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu, Anafartalar Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Sehit Ferhan Hasovali Ortaokulu, Dumlupinar Ilkokulu olmak üzere ilçe de bulunan tüm okullarda ögretmenler ilk derse girmeyerek, Oktugan’in katledilmesine tepki gösterdiler. Türk Egitim-Sen öncülügünde gerçeklestirilen eylemlerde ögretmenler ilk derse girmeyerek, ‘Egitimciye Siddete Hayir’ sloganlari attilar.

Ögretmenler adina konusan Çarsamba Haci Yilmaz Yilmaz Ilkokulu ögretmenlerinden Erol Kurt, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Meslektaslarimiza yönelik siddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamizin 2019 ve 2023 yillarinda egitim çalisanlarina yönelik siddeti önleyici tedbirlerin alinmasi ve failler hakkinda caydirici müeyyideler getirilmesi amaciyla ve milletvekilleri araciligiyla TBMM’ye ilettigi kanun teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu noktada tüm siyasi partilerimiz birlik içinde olarak bu teklife destek vermesi ve teklifimizin yasalasmasi en büyük beklentimizdir. Öte yandan disiplin yönetmelikleri etkinlestirilmeli, her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilmeli, egitimcilerin itibarini zedeleyen ve sadece adi degisen ögretmeni sikayet hatlari kaldirilmali, ögretmenlik meslek kanununda egitim çalisanlarina yönelik siddet ile ilgili yasal düzenleme yer almali, egitim çalisanlarina yönelik gerçeklestirilen itibar suikastlari son bulmali, statü kaybi önlenmeli, rehber ögretmen sayisi artirilmalidir. Egitim çalisanlarina yönelik siddet aslinda gelecegimize sikilan kursundur. Bu nedenle gelecegimizin karartilmasina müsaade etmeyecegiz. Türk egitimcileri olarak siddetle sonuna kadar mücadele edecegiz” dedi.

Türk Egitim-Sen Çarsamba Ilçe Baskani Özcan Tonyali ise “Bugün Çarsamba’da tüm okullarimizda yüzlerce ögretmenimiz yaka kartlarini takarak ilk derse girmedi. Ögretmenler odasinda ‘Egitimciye Siddete Hayir’ diye haykirdi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile