Öğretmenler Sınıf Ayrımı İstemiyor

Sözleşmeli öğretmenler kadro istiyor. Öğretmenin sözleşmelisi, vekili ve ücretlisi olamayacağını belirten Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, "Sözler tutulsun ve 4/B‘liler kadroya geçirilsin. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik kanun taslığı bir an evvel meclise sevk edilmelidir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri, sözleşmeli, vekil ve ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini istedi. ‘Sözleşmeli öğretmenler mevsimlik işçi değildir‘ ve ‘Kadro istiyoruz‘ yazılı pankartlarla durumu protesto eden üyeler adına konuşan Numan Şeker, eğitim sistemlerinin en temel hedefinin vasıflı insan gücü yetiştirmek olduğunu söyledi. Şeker, ""Mühendisini, avukatını, askerini, polisini, kısacası toplumun bütün kesimini yetiştiren öğretmenlerdir. Eğitim sisteminin en temel unsurudur. Fertlerin sosyalleşmesi ve hayata hazırlanmasında önemli katkısı olan öğretmenler en güvenilir kişilerdir. Ancak bu gerçek herkesçe bilinmesine rağmen aidiyet duygusunun en fazla hissedildiği, tecrübeyle olgunlaşılan ve sürekli istihdamı gerektiren öğretmenlik mesleğine maalesef farklı istihdam biçimleri uygulanıyor" diye konuştu.

"MEVSİMLİK İŞÇİ DEĞİLİZ, ÖĞRETMENİZ"

Öğretmenler arasında sınıf ayrımı olmaması gerektiğinin altını çizen Şeker, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz mevsimlik işçi değiliz. Öğretmenliğin vekili , ücretlisi ve sözleşmelisi olmaz. Tıpkı doktorun, polisin ve hakimin olmadığı gibi. Ülkemizde öğretmene ihtiyaç vardır. Öğretmenler, öğretme vasfına sahipse kadrolu olarak atanmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik eğitimi olumsuz etkiler. Farklı istihdam biçiminden hem eğitim sistemimiz, hem öğrenciler, hem de sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerimiz olumsuz etkileniyor"

"KANUN TASLAĞI MECLİSE SUNULSUN"

2008 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik‘in sözleşmeli öğretmenlerin kademe kademe kadroya geçirileceğine dair söz verdiğini hatırlatan Şeker, "Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini sağlayacak, başbakanlıkta bekleyen kanun taslağı bir an önce meclise sevk edilmelidir. Bundan sonra herhangi bir şekilde sözleşmeli öğretmen alınmamalıdır. Bütün öğretmenlerimiz kadrolu olarak istihdam edilmelidir. şu anki mantığı anlamak mümkün değil. Bunun anlamlı bir cevabı da yok. Bütün şartlar değerlendirildiğinde, sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerle aynı haklardan yararlanamamaktadır. Öğretmen tayinleri tek tip olsun" diye talepte bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile