Ögretmenler Yariyil Tatiline Mutsuz Giriyor

Ögretmenler Yariyil Tatiline Mutsuz Giriyor

Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, "Egitim ögretim yilinin ilk yarisini ekonomik zorluklarin ve tam olarak beklentileri karsilayamayan Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun gölgesinde ögretmenlerin ve egitim çalisanlarinin büyük fedakârliklariyla tamamliyoruz" dedi.

Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, 20 Ocak Cuma günü sona erecek olan 2022-2023 egitim ögretim yilinin birinci dönemiyle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Egitim çalisanlarinin ekonomik dalgalanmalar nedeniyle zor bir dönem geçirdigine vurgu yapan Baskan Sezer, "Egitimdeki kronik sorunlarimiz maalesef devam ediyor. Ögretmenlik Meslek Kanunumuz hala beklentileri karsilamiyor. Yasadigimiz ekonomik süreç sabit bir gelire sahip ögretmenlerimizin refah seviyesini düsürüyor. Bununla birlikte pandemi sürecinin ardindan ögrencilerimizin derslerine konsantre olamadigi bu dönemde ögretmenlerimizin özverili gayretleri de tarihe altin harflerle düsülecek önemli bir nottur" ifadelerini kullandi.

Tüm sorunlara ragmen ögretmenlerin ve egitim çalisanlarinin gayretleri ve özverili çalismalariyla ilk dönemin tamamlandigini vurgulayan Baskan Sezer, söyle devam etti:

"Ögretmen açiginin kapatilmasi için Cumhuriyet’in 100. Yilinda 100 Bin ögretmen atamasi bekliyoruz. Ayrica sabit gelirli egitim çalisanlarimiz enflasyon karsisinda ezdirilmemeli ve refah paylari artirilmalidir. Geçtigimiz yil ekonomik dalgalanmalar nedeniyle promosyon miktarlarinin çok düsük kaldigini söylemistik. Bu yil yapacagimiz anlasmalarla yine rekor seviyede ücretlere imza atacagimiza inaniyorum."

Sözlesmeli istihdamin sonlandirilmasi ve ücretli ögretmenlikten vazgeçilmesiyle ilgili taleplerini her platformda gündemde tutmaya çalistiklarini belirten Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, yetkili sendika olarak egitim çalisanlarinin taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sezer, "2022-2023 egitim ögretim dönemi yariyil tatilinin ögrencilerimiz adina dinlenme, eglenme ve eksiklerini giderme dönemi olmasini temenni ediyor; basta ögretmenlerimiz olmak üzere tüm egitim çalisanlarina bu dönem için verdikleri emekler nedeniyle tesekkür ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile