Ögretmenlere, Meslek Liselerine Destek Çagrisi

Ögretmenlere, Meslek Liselerine Destek Çagrisi

Aydin’in Nazilli ilçesinde ilçenin en köklü liseleri arasinda ilk siralarda yer alan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden, ortaokullarin rehber ögretmenlerine, meslek liselerine destek çagrisi geldi.



Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek’in öncülügünde Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliginde genis katilimli bir toplanti düzenlendi.

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Al’in ev sahipliginde düzenlenen kahvaltili toplantiya Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek basta olmak üzere Aydin Bilim, Teknoloji ve Sanayi Il Müdürü Haci Ibrahim Bugdayci, Nazilli Is Kurumu Müdürü Yakup Ergenlik, Nazilli Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Ihsan Çatma, Nazilli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Nuri Arslan, Yönetim Kurulu ve komite üyeleri, is dünyasindan temsilciler ve ilçedeki ortaokullarin rehber ögretmenleri katildi.

Meslek Lisesi müdür yardimcilari ile alan seflerinin de hazir bulundugu toplantida Meslek Liselerinin her geçen gün öneminin artmasi, mezunlarinin ise düz liselere ve üniversite mezunlarina karsi avantajlari anlatildi. Beyaz yakali-mavi yakali kavramlarinin degisimi, mesleki egitimin önemi ve is avantajlari tartisildi.

“Meslek liseleri çok önemli”

Toplantinin açilis konusmasini yapan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Al, okullarinin öneminden söz ederek ülkenin ve ekonominin kalkinmasinda çok önemli oldugunu ifade etti.

Ögrencilerin meslek liselerine yönlenmesi konusunda rehber ögretmenlerin kanalize etmeleri açisindan paydaslarla bilgi alisverisinde bulunmayi amaçladiklarini belirtti.



“Meslek lisemizdeki teknoloji disariyla yarisiyor”

Ilçedeki meslek liseleri hakkinda bilgi veren Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek: “Nazilli’deki Mesleki Egitim Merkezi dahil olmak üzere meslek liselerimizde toplam 3 bin 337 ögrencimiz var. Ilçemizdeki 7 bin 800 olan toplam lise ögrencilerimizle oranladigimizda yüzde 42 ediyor. Bizim için bu oran yeterli degil. Gelismis ülkelerde bu oran yüzde 60’larda. Bizim gibi gelismekte olan ülkelerde bu oranin yüzde 70’lerde olmasi gerektigini düsünüyorum. Su anda toplanti yaptigimiz okulumuz Türkiye’de köklü geçmisi olan en basarili okullar arasinda yer aliyor. Ilçemizdeki toplam 5 meslek okulumuzda farkli misyon ve vizyona sahip. Bu okulumuzda gelecegin meslekleri diyebilecegimiz 8 alanimiz var. Geçen 10 yil içerisinde de bu okulumuz son teknoloji sanayilerle yarisir teknolojiye sahip hale geldi. Her geçen yil da kendini gelistirerek teknoloji ve imkanlari ile en iyi egitimi vermeye devam ediyor. Bizlerin düsüncesi siz rehber ögretmenlerimizin meslek liselerimizi iyi tanimalari ve gelecekte vasifsiz eleman sayisinin azaltilmasinda önemli rol oynamaniz. Teknolojiyi iyi kullanan vasifli elemanlar meslek liselerinde yetisiyor. Sanayici ise vasifli çirak, kalfa ve usta tercih ediyor. Bu da meslek liselerimizin önemini kat kat artiriyor. Rehber ögretmenlerimizden ricamiz, çocuklarimiza meslek liselerimizi en iyi sekilde anlatarak vasifli eleman olarak daha kolay is bulmalarini saglamak için yönlendirme yapmanizdir” dedi.



“Üretimin artmasi gerekiyor”

Aydin Bilim, Teknoloji ve Sanayi Il Müdürü Haci Ibrahim Bugdayci ise kendisinden örnek vererek 1990’li yillarda beyaz yakalinin az, mavi yakalinin ise çok oldugunu ifade etti.

Günümüzde ise beyaz yakalinin çok olmasi nedeniyle is bulmada büyük sikintilar yasadiklarini belirtti.

Ancak meslek lisesi mezunlarinin kisa sürede meslek edinmesi ile is sikintisi yasamadiklarini, üretimi artirarak enflasyonun düsmesinde büyük rol oynadiklarini ifade etti.



“Lisans mezunu olmak sorunlari çözmüyor”

Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Nuri Arslan da konusmasinda meslek liselerinin üretimde büyük önem arz ettigini ifade ederek: “Biz üretmeden büyüyecek bir ülke degiliz. Çocuklarimizin gelecekte refah düzeyinin artmasini istiyorsak bizim gibi odalarin katkida bulunmasi ve meslek liselerinin öneminin acilen anlatilmasi gerekiyor. Bizlerin acilen sorunlarin tespitini yapmamiz lazim. Çocuklarin lisans mezunu olmasi sorunlari çözmüyor. Bizim dilegimiz meslek lisesi çikisli olarak çocuklarimizin mühendisliklere geçmesidir. Çocuklarimiz gelecekte basarili olacaksa en azindan meslek lisesi mezunu olmalari hayatlarini kolaylastiracaktir” dedi.



Toplantiya katilan rehber ögretmenler ve sanayiciler, sikintilarini ve düsüncelerini dile getirerek uzun bir süre fikir alisverisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile