Ögretmenlerin Bir Aylik Çabalari Sonucu Isa Okula Kazandirildi

Ögretmenlerin Bir Aylik Çabalari Sonucu Isa Okula Kazandirildi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde okulu birakan Isa Çaga, ögretmenlerinin bir aylik çabalari sonucu egitim ögretimine kaldigi yerden tekrar basladi.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan “Egitimle Yeniden Bulusma” projesi Yüksekova’da sonuç vermeye basladi.

Ilçeye 30 kilometre uzaklikta bulunan Ortaç köyünde yasayan Isa Çaga isimli ögrenci, 8’inci siniftan sonra maddi imkânsizliklardan dolayi okulu birakmak zorunda kaldi. Durumu fark eden Yeni Mahalle Anadolu Imam Hatip Lisesinin idarecileri ve ögretmenleri, Isa Çaga’nin yeniden okula kazandirilmasi için bir ay boyunca her gün köye gidip ailesiyle görüstü. Okul idarecileri ile ögretmenlerinin basariyla sonuçlanan çabalari sonucu Isa yeniden okula kazandirildi.

“Isa’yi okula kazandirmak için hiç yilmadik”

Bir ay boyunca ögrenciyi okula kazandirmak için aile ile görüsmeler yaptiklarini belirten ögretmen Zeynep Hanbay, “Isa bizim kayip ama yeni buldugumuz cevher çocugumuz. Biz Isa için son bir aydir babasinin kapisini asindirdik. Isa’nin okula baslamasi için iyi ki de gitmisiz, iyi ki de bu yolu seçmisiz. Iyi ki kapisini asindirmisiz. Isa’nin babasi maddi imkânlari olmadigi için gönderemedigini belirtti.

Biz degil simdi üniversitede bile Isa’nin maddi manevi yardimcisiyiz dedik ve Isa üç haftadir okulumuzda. Isa’da büyük bir potansiyel kesfettik. Bu potansiyeli kesfedip bagrimiza bastik. Isa; ahlakli, temiz bir ögrencimiz. Isa artik bizim ögrencimiz degil çocugumuz. Isa gibi birçok çocugumuz var yetisemedigimiz. Egitim hiçbir zaman bos degildir, aileler lütfen çocuklarimizi okula gönderelim” dedi.



“Ögretmenlerim bana umut oldu”

Su an rüyadaymis gibi kendisini hissettigini ifade eden Isa Çaga ise “8. siniftan sonra maddi imkanlarimiz olmadigi için babam beni okula gönderemedi. Ortaç köyünden geliyorum. Hocalarim aradi, ‘neden okula gelmiyorsun’ deyince, babam göndermiyorum dedim. ‘Maddi ve manevi yardimci olacagiz’ dediler. Hocalarim köye, eve geldi ve onlarin sayesinde okula geldim. Allah onlardan razi olsun. Okulumu ve ögretmenlerimi seviyorum, bana her konuda destek oluyorlar. Okul idaresi ve ögretmenlerim sayesinde okula devam ediyorum. Çok mutluyum, okulumu seviyorum. Ileride avukat olmak istiyorum. Evimizde hasta olan bir kardesim oldugu için okula gidemedim. Ögretmenlerim bir ay boyunca evimize geldiler ve ben okula basladigim için çok mutluyum” ifadelerini kullandi.

Baba Muzaffer Çaga ise oglunu 8. siniftan sonra maddi imkansizliklardan dolayi okula gönderemedigini söyleyerek, “Köyümüz merkeze 30 kilometre uzaklikta. Çocugumun da okumaya hevesi vardi. Müdür, ögretmenler sag olsun her seye ragmen köye geldiler. Çocugumun tüm imkânlari almasi için seferber oldular. Allah razi olsun, eve geldiler. Pansiyonda yer ayrildi Isa’ya. Simdi çocugum emin ellerde ve insallah okuyacak iyi bir avukat olacak. Ben rüyada bile bunun olacagini düsünmezdim ama simdi çocugum gerçekten okuyor’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile