Ogullari Öldürülen Anne Ile Baba, Cinayet Süphelisinin Tahliyesi Hakkinda Konustu

Ogullari Öldürülen Anne Ile Baba, Cinayet Süphelisinin Tahliyesi Hakkinda Konustu

Ümraniye’de kizinin eski erkek arkadasini biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla yargilanan baba adli kontrol sartiyla serbest birakildi. 21 yasinda öldürülen gencin annesi ile babasi süphelinin tahliye edilmesine tepki göstererek açiklamalarda bulundu.



Ümraniye’de 19 Mart 2022 tarihinde sabah ise gitmek için evden çikan Batuhan Kurt, biçakli saldiriya ugrayarak hayatini kaybetti. Kurt’un eski kiz arkadasinin babasi Hasan Göksu olayin ardindan tutuklandi. Göksu’nun “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle yargilanmasina devam edildi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti sanik Hasan Göksu’nun yurt disi çikis yasagi ve imza atma seklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Öldürülen Batuhan Kurt’un babasi Murat Kurt “Oglumun katilini ikinci mahkemede serbest biraktilar. Bu sahisin FETÖ’den yurt disi yasagi mevcut. Anadolu Adliyesi 16’inci Agir Ceza Mahkemesi 2’inci durusmasinda bazi delillere ulastik ve onlari da sunduk. Sundugumuz delillerin yeterli gelmedigini ifade edip ve baska deliller de sunduk. Bizi hakim dinlemedi ve sahisin magdur oldugunu, 10 aydir içeride tutuklu oldugunu ifade ederek cinayet mahkumu olan bir kisiyi tutuksuz yargilanmak üzere denetimli serbestlik ile serbest biraktilar” seklinde konustu.



Batuhan Kurt’un annesi Mümine Kurt ise, “Yaklasik bir hafta önce avukatimiz içeri bir dilekçe verdi ve yardim edenlerin arastirilmasini istedi. Birçok defa dilekçe verdik ve taksi içeriye sokulsun ve taksi içi kameralariyla tekrar çekim yapilarak eslestirilsin ve kriminal inceleme yapilsin istedik. Tek delilimiz olan seyi hakim kabul etmedi. Taksiciyi getirdiler, taksici kabul etti, sahsin oldugunu dogruladi. Teshis ettigi halde taksiciyi hakim hiçe saydi. Oglum ve esim mahkeme salonunda konusmak istediler ama hakim israrla ‘sizi mi dinleyecegim, aksama kadar sizi mi dinleyecegim’ dedi.

Orada isyan ettik, hakime bagirdik. ‘Mahkumu çikarmayin delil karartacak’ dedik ama bizi disariya attirdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile