Ogün Samast‘ın Babası İfade Verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘i öldürdüğü iddiasıyla 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast‘ın babası, tanık sıfatıyla Trabzon‘da ifade verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde 2‘si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davayla ilgili Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde tanık sıfatıyla talimatla ifadesi alınan baba Ahmet Samast, halen Ankara‘da görevli olduğu öğrenilen eski Trabzon Emniyet Müdür Yardımcısı N.E‘‘yi tanımadığını söyledi. Baba Samast‘ın "Ben N.E‘yi tanımam. Kesinlikle tanık N.E.‘ye ‘Ogün‘ün yerini jandarma komutanı bulabilir‘ diye bir şey söylemedim. Ogün Samast‘ın görüştüğü bir jandarma komutanı da yoktur" dedi.

Ogün Samast‘ın yakalandığında, "Ben Trabzon‘da yakalanmak için Trabzon‘a gidiyorum. Zira oradaki jandarma görevlileri beni sever" demesine ilişkin Samast, "Benim, Ogün Samast‘ın niçin böyle söylediği konusunda bilgim yoktur. Ogün‘ün ‘beni sever‘ diye bahsettiği jandarma görevlilerinin kim olduklarını bilmiyorum. Ogün‘ün niçin İstanbul‘da teslim olmadığını, Trabzon‘a niçin geldiğini bilmiyorum. Giderken de bize bir şey söylemedi. Bilet parası, silahı da nereden bulduğunu bilmiyorum. Ogün olay tarihinde

16 yaşında idi. Ortaokuldan yeni mezun olmuştu, liseye başlamamıştı. Pelitlispor‘da futbol oynuyordu. İstanbul‘da kimlere gittiğini de bilmiyorum. Olayı televizyondan ilk gördüğümde emniyete bildirmiştim. Aynı gün emniyet ve jandarma görevlileri evimize gelerek arama yaptı. Arama yapan görevlileri daha önceden tanımıyorum" ifadelerini kullandı.

Olaydan sonra tehdit edilip edilmediklerinin sorulmasını üzerine Ahmet Samast, "Böyle bir tehdit telefonu olmadı. Ancak evimize olaydan sonra sık sık telefonlar gelmişti. Telefonlar çalıyor, fakat cevap vermiyorlardı" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile