Oğuzeli Belediye Başkanı Öztekin Açıklama Yaptı

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, yapım çalışmaları devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde görüp, çalışmalara ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Öztekin, yaptığı açıklamada, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile birlikte ziyaret ettiği, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin, engellilerin hayatını kolaylaştıracağını ve sosyal belediyecilik anlamında da önemli bir hizmet olacağını ifade etti.

Her projede engelli vatandaşları düşünerek çalışma yaptıklarını belirten Öztekin, şunları kaydetti:

''Yapım çalışmaları devam eden merkezimiz, 2012 yılında hizmete girecek. İlçemizi cazibe merkezi ve yaşanabilir konuma getirmek için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 128 yataklı inşa edilen engelsiz yaşam merkezi için çalışmalar sürüyor.

10 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan bu tesisimiz sosyal içerik bakımından tam donanımlı bir merkez işlevi görecek. Her ayrıntısı ayrı ayrı düşünülmüş, şartları güzel bir yer olacak. Oğuzeli ilçemizi kurumlar arası işbirliği çerçevesinde cazibe merkezi haline getireceğiz. İnşallah bu proje sonunda ilçemiz daha ferah daha yaşanabilir yer haline gelecek.''

Ekin Korkmaz ise şunları dile getirdi:

''Bütçesi Özel İdare tarafından karşılanmakta olan Engelsiz Yaşam Merkezi, kuruluş amacına uygun olarak bakım hizmeti alan özürlü kişilerin yaşam kalitesini artıracak nitelikte. Psiko-sosyal ve sağlık alanlarında hizmetler verilecek.

Yatılı hizmetin yanı sıra gündüzlü hizmet alanında da özürlü kişilere yönelik olarak yine yaşamsal kalitesini artıracak ve boş zamanların etkin bir şekilde değerlendirmesini sağlayacak nitelikte hizmetler verilecek.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile