OHAL Komisyonundan Açiklama Açiklamasi

'Komisyon, hukukun üstünlügü ilkesini gözeterek tarafsiz ve bagimsiz bir sekilde, ilgili mevzuat ile çalisma usul ve esaslari kapsaminda çalismalarina devam etmektedir'.

Olaganüstü Hal (OHAL) Islemleri Inceleme Komisyonunun, hukukun üstünlügü ilkesini gözeterek, tarafsiz ve bagimsiz bir sekilde, ilgili mevzuat ile çalisma usul ve esaslari kapsaminda çalismalarina devam ettigi bildirildi.

OHAL Komisyonundan yapilan açiklamada, Komisyonun, 7075 sayili Kanun ile kuruldugu, olaganüstü hal kapsaminda dogrudan kanun hükmünde kararname hükümleri ile tesis edilen islemlere iliskin basvurulari, ilgili kamu kurumlarindan temin edilen bilgi ve belgeler kapsaminda degerlendirip karara bagladigi belirtildi.

Etkili iç hukuk yolu olarak basvurular hakkinda ilgili mevzuat kapsaminda inceleme yapilarak, bireysellestirilmis ve gerekçeli karar verildigi ifade edilen açiklamada, basvuru ve kararlara iliskin bilgilendirme ve duyurularin, Komisyonun internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylasildigi aktarildi.

Açiklamada, "Son günlerde Komisyona iliskin gündeme getirilen iddialar kesinlikle gerçegi yansitmamaktadir. Komisyon, hukukun üstünlügü ilkesini gözeterek, tarafsiz ve bagimsiz bir sekilde, ilgili mevzuat ile çalisma usul ve esaslari kapsaminda çalismalarina devam etmektedir." ifadeleri yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile