Oka'dan Proje Teklif Çağrısı

Oka'dan Proje Teklif Çağrısı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2016 yılı bütçesinden finanse edilmek üzere Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı olmak üzere 2 alanda proje başvurularını ilana çıkarttı.

Programlar kapsamında öngörülen toplam bütçe 19 milyon TL olurken, alt yapı mali destek programı için 18 milyon TL ve sivil toplum mali destek programı için 1 milyon TL bütçe ayrıldı. SASKİ Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan proje teklif çağrı toplantısına Vali Yardımcısı Osman Nuri Topaloğlu, BÜyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “OKA’nın bu bölgedeki temel amacı, kamunun, özel sektörün, sivil toplumun, üniversitenin ve bölgesel gelişmede payı olan paydaşların bir arada çalışabilecekleri ortamların ve platformların oluşturulması, bu istikamette belirli bölgesel gelişme aktivitelerin sürdürülebilirliğin sağlanmasıdır. Turizmin geliştirilmesine yönelik küçük ölçekli alt yapı yatırımlarına mali destek programının amacı, TR83 Bölgesi’nin kalkınma potansiyelini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu ile turizme yönelik kentsel alt yapının iyileştirilmesine katkı sağlamaktır. Proje kapsamında verilecek destek tutarı asgari 100 bin TL ve azami 1 milyon TL olacaktır. Hibe miktarı projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20’sinden az ve yüzde 75’inden fazla olmayacaktır. Bu programdan yaklaşık olarak 40-45 milyon bir yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi mali destek programındaki amacımız, TR83 Bölgesi sivil toplumun geliştirilmesi stratejisi ve eylem planı ışığında sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilerek TR83 Bölgesi’nde sosyal kalkınma çalışmalarının hızlandırılması ve toplumun tüm bireylerinin sosyal refahlarının artırılmasıdır. Program kapsamında verilecek destek tutarları asgari 25 bin TL ve azami 75 bin TL olacaktır. Hibe miktarı projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20’sinden az ve yüzde 90’ından fazla olmayacaktır” dedi.

OKA’nın 2016 yılı teklif çağrı konularının Samsun için önemli konular olduğunu ifade eden Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, “Turizm konusu, yüksek potansiyele sahip olmasına rağmen o potansiyeli henüz istenen düzeyde harekete geçirememiş bir ilde bulunuyoruz. İlimizi gezdikçe yurtdışında övgü ile bahsettiğim o manzaraları daha güzelini kendi ilimizde görmenin hep hayretini yaşadım. Ama bunu yeterince tanıtamadığımız, harekete geçiremediğimizi de üzülerek gördüm. OKA’nın bu yöndeki projesi bu hareketlenmeye önemli katkılar sağlayacak. Diğer konu da, Karadeniz Bölgesi’nde sivil toplum örgütlenmesinin en yoğun olduğu il olarak biliniyoruz. Ama sivil toplum kuruluşlarımızın sayısal örgütlenmesindeki üst düzeyi nitelik olarak hareket olarak pek yakaladığımızı söyleyemeyeceğim. İşte bu proje sivil toplum kuruluşlarımızın bu yönden de güçlenmesini sağlayacağı için yine bizim açımızdan önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi sivil toplum örgütlenmesi, demokratik devlet düzenin ve sosyal gelişmişliğin en önemli faktörüdür. 2 projenin de ilimize beklenen katkıları vermesini diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından OKA Program Yönetim Birimi Birim Başkanı Doç.Dr. Mustafa Güler, projelerle ilgili bilgilendirme sunumları yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile