OKA Destekli Tokat Kadin Kooperatifleri Büyüyerek Yoluna Devam Ediyor

OKA Destekli Tokat Kadin Kooperatifleri Büyüyerek Yoluna Devam Ediyor

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) tarafindan 2020 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) çerçevesinde destelenen “Kadinin Gücü Tokat’in Gücü” projesi ile olusturulan Tokat Kadin Kooperatifleri markasi, ilk satis magazasini açti.

Kurulusundan bugüne kadar kadin istihdaminin artirilmasi ve kadin girisimciliginin güçlendirilmesi, ayrica kadinlarin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki potansiyellerinin ortaya çikarilmasi amaciyla birçok proje uygulayan OKA, yerel kalkinmanin önemli paydaslari olan kadin kooperatiflerine sagladigi desteklerle Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’in dâhil oldugu TR83 Bölgesi’nde ciddi bir farkindalik ve sürdürülebilir kooperatif yapisi olusmasini sagladi. Birçok kadina dokunan bu projeler, kadin kooperatifleri araciligiyla sosyal ve ekonomik degisimi tetikledi. Tokat ilinde OKA destekleriyle altyapidan kurumsallasmaya, ürün gelistirmeden tanitim ve pazarlamaya kadar pek çok konuda 6 farkli kooperatifçilik projesi hayata geçirildi. Bu projelere güncel rakamla 13,8 milyon TL hibe saglandi, 16 milyon TL yatirim hacmi olusturuldu.

Tokat Kadin Kooperatifleri ilk satis magazasini açti

Kadinin Gücü Tokat’in Gücü Projesi ile olusturulan Tokat Kadin Kooperatifleri markasi, sehir merkezinde açtigi satis magazasiyla e-ticarette gösterdigi basarisini daha ileri tasimayi hedefliyor. Tarihi Tashan’da açilan 300 metrekarelik magazada Tokat Kadin Kooperatifleri ürünleri ile birlikte toplam 17 kadin kooperatifinin ürettigi ürünler ve Tokat’in endemik ve degerli ürünlerini kozmetik alaninda kullanmak için olusturulan Tokat Komana markasinin ürünleri satisa sunuldu. Böylelikle ilde aktif olarak faaliyet gösteren kadin girisimi ve üretimi kooperatiflerinin ürettigi cografi isaret tescilli Narince yapragi, yufka, eriste, köme, pekmez, tatli tarhana, kusburnu ve kizilcik marmelati, madimak konservesi, çorbalik toz ve konserve tarhana, reçel, salça ve konserve gibi ürünler bir çati altinda tüketiciye ulastirilacak.

Kadin’in Gücü Tokat’in Gücü Projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonundaki SOGEP kapsaminda desteklenen ve Tokat Valiligi tarafindan yürütülen Kadinin Gücü Tokat’in Gücü Projesi ile Tokat ilinde merkez ve ilçelerde 14 kadin girisimi ve üretimi kooperatifi kuruldu. 100 kadin üyenin katilimiyla kurulan kooperatifler, Tokat Kadin Kooperatifleri markasi altinda bir araya getirildi.

Proje kapsaminda kooperatif üyelerine yönelik kooperatif girisimciligi, iletisim, finansal yönetim ve muhasebe, pazarlama ve markalasma, e-ticaret ve mikro ihracat, güven gida üretim teknikleri egitimleri verilerek, üretim atölyeleri kuruldu. Kurulan 14 kadin girisimi ve üretimi kooperatifinin Ticaret Bakanligi KOOP-DES Programi’na sunulan projelerinin gelistirme ve basvuru süreci de OKA Tokat Yatirim Destek Ofisi liderliginde yürütüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile